Miért válaszd a Licit?!

Minden évben sok száz gödöllői fiatal szembesül a következő kérdéssel: hol töltsem el fiatalságom legszebb 4-6 évét? Következőkben személyes élményeken és tapasztalatokon keresztül szeretnénk egy képet adni, hogy milyen licistának lenni.

Mi is hatalmas izgalommal és kíváncsisággal léptünk be ezen iskola kapuin. De nem tartott sokáig, hogy rájöjjünk: számunkra ez a hely egy második otthon. A diákok nyitottsága és a tanárok emberközelisége segített, hogy felvegyük a ritmust a gimnázium nyújtotta újdonságokkal és kihívásokkal. Minden újdonsült licista számára az első meghatározó közösségi élmény a zöldfülűek bálja. Itt az iskola diáksága különböző feladatokon keresztül hivatalosan is “licistává” avatja az elsősöket. Ezzel elindulnak az úton, melynek során, mi sem tagadjuk, nagyobb követelményekkel szembesülnek, de ezzel együtt a lehetőségeik is sokkal bővebbek lesznek.

Mivel mi, diákok, nem vagyunk egyformák, az iskola törekszik arra, hogy különféle érdeklődési körű diákok egyaránt megtalálják a számításukat. Rengeteg lehetőség nyílik arra, hogy mindenki kamatoztathassa talentumait. Erre kínál lehetőséget többek között a robot-programozó szakkör, aminek csapata tavaly Thaiföldön képviselhette iskolánkat, vagy például ezt szolgálja az énekkar is. A Líceum sokszínűségét erősítik a külföldi nyelvi kirándulások, illetve cserediák programok nyújtotta lehetőségek. Ezáltal a tanteremben tanultakat beszélt nyelvi környezetben tökéletesíthetjük. Legyen szó angolról, németről vagy éppen franciáról.

Az iskolánkban a tanulás mellett nagy szerepet kap a lelki fejlődés is. Ennek érdekében minden reggelt egy rövid áhítattal kezdünk, hogy fejben és lélekben is megérkezzünk az iskolába. A komolyabb elmélyülést a csendesnapok teszik lehetővé, ahol hitéleti kérdések mellett, korosztályunkat érintő kihívásokat oszthatjuk meg diáktársainkkal. Gimnáziumunk alkalmat ad a sport szerelmeseinek is a kibontakozásra.

A nagyszünetekben megrendezett, osztályok közti focibajnokság varázslatos hellyé teszi a tornatermet. De ha ez nem lenne elég, az éjszakai foci során kimerülésig kergethetjük a labdát. Eközben lehetőség nyílik új barátságok kötésére is. De persze nem minden a futball, hiszen kosár, röplabda, atlétika és sportlövészet is rendelkezésre áll a sportolni vágyók számára. Fontosnak tartjuk hagyományaink megőrzését, ennek érdekében született meg a néphagyományok napja. Ahol a művészeteket hívjuk segítségül, hogy bemutathassuk múltunk és jelenünk kulturális gazdagságát. 

Reméljük, ez a pár sor adott nektek egy benyomást arról, milyen érzés ennek az iskolának a padjait koptatni. De őszintén, ennyi sorban összefoglalni szinte lehetetlen, hosszú oldalakat tudnánk azzal megtölteni, hogy mennyit adott számunkra ez a hely.  

Pólik Ádám és Balogh Péter

Miért válaszd a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumot?
Miért válaszd a Török Ignác Gimnáziumot?