Miért válaszd a Török Ignác Gimnáziumot?

Még tisztán látom a három évvel ezelőtti önmagam, amikor izgatottan beléptem a gimnázium ajtaján, tudva, hogy az elkövetkezendő éveimet itt fogom tölteni ezen iskola falai közt. Eleinte voltak kisebb félelmeim a közösséggel és tanárokkal kapcsolatban, de később rájöttem, hogy ezek teljesen alaptalanok voltak. A diákok rendkívül nyitottak és barátságosak, tanáraink pedig nagyon rugalmasak és segítőkészek.

Minden frissen csatlakozott diáknak az első nagyobb volumenű programja a gólya nap és az osztálytánc, amik tulajdonképpen „tigessé” avatják a legújabban csatlakozott tanulókat, és segítik összekovácsolni az osztályközösségeket. Ezeket, mint a legtöbb ifjúsági programot az iskolában jelenleg is működő Diákönkormányzat szervez, ilyenek például a 24 órás sportnap, a karácsonyi vásár, és még sok más esemény. A szabadidős tevékenységeket még színesebbé teszik a külföldi kirándulások, a cserediákprogramok és a rengeteg lehetőség a közösségi szolgálat teljesítésére.

Iskolánk számtalan lehetőséget nyújt abban, hogy minden diák az érdeklődési körének megfelelően képezhesse magát, és az itt megszerzett tudást a saját javára fordíthassa. Ezekben segítséget nyújtanak első sorban az erre létrehozott speciális osztályok, például matekos, németes, angolos osztályok, továbbá diáktársaink több tantárgyból is kimagasló eredményeket érnek el országos szinten az OKTV tanulmányi versenyeken.  Ezt a repertoárt bővítik a szakkörök és a 11. osztálytól a szabadon választható fakultációk, amelyek az emelt szintű érettségikre készítenek fel. 

Török Ignác Gimnázium

Hétköznapjainkat emelkedetté teszik a hagyományaink tiszteletére megrendezett különböző tematikájú iskolai napok, mint a föld napja, az irodalmi hét, továbbá ünnepségek, koszorúzásokkal és koncertekkel. 

Bízom benne, hogy gondolataimmal segíteni tudtam nektek egyfajta belátást nyerni abba, hogy milyen lehet a gimnázium növendékének lenni. Iskolánkról több információt kaphattok még a hivatalos weboldalról, emellett lehetőségetek van követni Facebook, Instagram és Youtube oldalunkat. 

Szabadi Kolos

Miért válaszd a Licit?!
Miért válaszd a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumot?