/

Volt egy adventi esténk Reviczky Gáborral

Óriási érdeklődés övezte a Szövetségben a gödöllőiekért egyesület által meghirdetett beszélgetős estet, amelyre karácsony előtt került sor. Advent utolsó napjainak meghitt hangulatában emberek százai voltak kíváncsiak Reviczky Gábor színművészre.

Reviczky Gábor mindenki Zimmer Ferije, Gabenje (Üvegtigris), Cézárja (Csinibaba), rendőre (Valami Amerika), vagy éppen napjaink Janó állatorvosa (A mi kis falunk), hogy csak a filmszerepiből elevenítsünk fel jópárat.

Az egyedülálló pályát magáénak tudható, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas és a Nemzet Művésze elismerésben részesített színművész az est előtt pár nappal vehette át legújabb kitüntetését, a Karinthy-gyűrűt.

A Gödöllői Királyi Kastély lovardájában, teltház előtt Kondor Katalin, egykori rádióelnök és újságíró beszélgetett a népszerű művésszel, aki az est végén egy gyönyörű verssel is megajándékozta az egybegyűlteket.

A beszélgetést két gödöllői fiatal is színesítette a helyi közönség legnagyobb örömére. Majoros Zalán marimba művészetével és Nagy Kristóf vers szavalatával (interjú vele a szomszédos oldalpáron – a szerk.) segítette az est ünnepi fényét.

GDL

Fotók: Bedő Dorottya