Készítsünk egy lágy, krémes besamelt! 200 g vajat olvasszunk ki egy lábasban! Ha elkezd sercegni, adjunk hozzá 2-3 evőkanál lisztet, majd annyi forró tejet folyamatos keverés közben, hogy elérjük a kellő állagot! Sóval, fehérborossal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük!
A pulykamellet vágjuk ujjnyi szeletekre, klopfoljuk ki, majd sóval, frissen őrölt borssal és frissen facsart citromlével fűszerezzük! Fektessük bele azokat egy vajjal kikent tepsibe, majd jöhet rá a második emelet. Vágjuk le a spárgák fás részeit, pucoljuk meg a fejükig, majd csavarjuk be szeletelt bacon szalonnába! Ezután fektessük a pácolt pulykamellek tetejére! Következik a harmadik emelet.
A lágy besamellel öntsük nyakon a spárgákat, hogy jól ellepje mindenhol, majd nagyra reszelt sajttal (ízlés szerint füstölt sajttal is keverve) szórjuk meg, hogy teljesen befedje! Fedjük le a tepsit, majd 180 Celsius fokos, előmelegített sütőben 45 percig süssük! Ezután távolítsuk el a fóliát és addig folytassuk a sütést míg el nem érjük az aranybarna színt! Burgonyapürével, házi szegfűszeges körtebefőttel tálaljuk!
Hozzávalók: 1 kg pulykamell filé, 20 db spárga, 20 szelet bacon, 0,5 kg mozzarella, 100 g teavaj, só, őrölt fehérbors, frissen őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió, 1 citrom, kifacsart leve, Besamel: 1 liter tej, 250 g teavaj, 2-3 evőkanál liszt
További Kemencés recepteket találhat még ide kattintva!
Ha csak megkóstolná ezt a finomságot, de a főzéshez nincs kedve vagy lehetősége, a Kemencés vendéglőből megrendelheti ezt az ételkülönlegességet!
Tel.: +36 70 247 14 56