Szezámduós-Zsályás Harcsa Stefánia
Elkészítés: A harcsafilét csíkokra vágjuk és ledaráljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, újhagymát, petrezselymet, sárgarépát és zellert. Egy tálban a tejbe áztatott kenyeret összetörjük, és hozzákeverjük a halas keverékhez. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sóval, frissen őrölt fekete borssal, kevés fokhagymával, fűszerpaprikával és citrommal ízesítjük, hogy gyúrható fasírt masszát kapjunk. A masszát fóliára terítjük és 10 x 20 cm-es, kisujjnyi vastag lapokat formázunk belőle. Középre helyezzük a zsálya leveleket, majd ráhalmozzuk a halbelsőséget. Felcsavarjuk, mint egy roládot, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. 180°C-on, olajjal kikent tepsiben, egy edény víz társaságában 45 percig sütjük.
Hozzávalók: 2 kg harcsa, 25 dkg halbelsőség, 10 dkg vöröshagyma, 2 szál újhagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 3 db tojás, 1 ek zsemlemorzsa, 3 szelet kenyér, 0,5-1 dl tej, 1 db citrom, só, bors.
Gyökérzöldség Sticks
Elkészítés: A burgonyát, édesburgonyát, sárgarépát, zellert és céklát meghámozzuk és hosszú csíkokra gyaluljuk. Egyesével bő, forró olajban ropogósra sütjük. Sóval ízesítjük.
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 50 dkg batáta (édesburgonya), 50 dkg sárgarépa, 50 dkg zeller, 50 dkg cékla, 2 l olaj, só
További Kemencés recepteket találhat még ide kattintva!
Ha csak megkóstolná ezt a finomságot, de a főzéshez nincs kedve vagy lehetősége, a Kemencés vendéglőből megrendelheti ezt az ételkülönlegességet!
Tel.: +36 70 247 14 56