Krisztus a jövőnk és Isten mindig megbocsát!

Nincs ember az országban, aki ne tudná, hogy Ferenc pápa az április 28-i hétvégén Magyarországra látogatott. Különleges élményben lehetett része 11 ezer magyar fiatalnak, akik megtöltötték a Papp László Sportarénát határon innen és túlról, hogy érkezésének másnapján találkozhassanak Ferenc pápával. Nagyszerű példamutatás a fiatalok számára, hogy külön, csak nekik szánta idejét és személyesen adta át üzenetét. A Gödöllői Szentháromság Plébánia ifjúsága is szép számmal vett részt az eseményen, néhány fiatalt pedig megkérdeztünk hogyan élték meg, mi érintette meg őket leginkább a találkozás során.

„Ez valami elképesztő és hidegrázós élmény volt, ahogy az a rengeteg fiatal, aki ott volt, együtt imádkozott, énekelt, sőt amikor kellett, akkora csönd volt, hogy egy léptet meg lehetett volna hallani. És az i-re a pontot természetesen Ferenc pápa tette fel. Amilyen beszédet mondott… Én olyan jót még nem hallottam.”

Ágoston

„Nekem már több alkalommal is volt lehetőségem találkozni a pápával, például a 2016-os ifjúsági világtalálkozón, így kimondottan tetszett, hogy voltak bevágások a különböző ifjúsági világtalálkozókról. Szerintem a pápa egész beszéde nagyon jó volt, mert valóban hozzánk, fiatalokhoz szólt, megszólalt magyarul is, és belevitte a humort is. Az egyik gondolat, ami megfogott, hogy a csend az ima ajtaja, az ima pedig a szereteté, ezt azóta is sokat forgatom magamban. Emellett nagyon nagy élmény volt, amikor 11 ezren kiabáltuk együtt a pápával, hogy Isten mindig megbocsát”.

Bianka

„Személy szerint engem talán Ferenc pápa megjelenése, felénk fordulása érintett meg legjobban, amilyen hitelességgel beszélt. Az, hogy értünk, fiatalokért jött oda és látogatott meg minket, hatalmas dolog, hiszen ebben a korban nagyon sokat számít nekünk, hogy mennyit foglalkoznak velünk, ezért jó érzés volt, hogy külön időt szentelnek ránk. Ami nekem nagyon pozitív élmény volt Ferenc pápa látogatásán kívül, hogy a „műsorvezetők” is jó megjelenésű fiatalok voltak, akik szintén keresztények. Nekem nagyon sokat számít, ha látom, hogy vannak nálam idősebb fiatalok, akik ebben a világban élnek és normálisak a szó legjobb értelmében, tehát van, akiről példát vehetek.”

Eszter

„Számomra egy egészen érzelmes esemény volt. Izgatott voltam nagyon, hogy találkozhatok a Szentatyával és amikor megérkezett, hirtelen elöntött a nyugalom érzése és megérintett, ahogyan odament a mozgáskorlátozottakhoz és rátette a kezeit a fogyatékkal élőkre. Az esemény alatt végig azt éreztem, hogy ez az igazi család, amiről az Egyház beszél és ez az a közösség – az egész arénát betöltő sok ember és fiatal -, akikkel én a mindennapjaimat szeretném tölteni. Nagyon különleges volt!”

Hanna

Isten mindig megbocsát! – ezt a mondatot visszhangozták szombaton a Papp László Sportaréna falai, melyet 11 ezer fiatal zengett a Szentatya után. Életem ezen szakasza a ,,nagy kérdések és nagy válaszok ideje”. Az, hogy ennyi fiatalt együtt láthattam, amint várják Ferenc pápát, megerősített abban, hogy valóban: Krisztus a jövőnk! Biztos vagyok, hogy nem csak engem kísér majd el egész életemen át ez a pápalátogatás, hanem megannyi fiatal hívőben – nem hívőben egyaránt mély nyomot hagy. ,,Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól!

Kristóf

„Nagyon nagy meghatottsággal töltött el, ahogy testközelségben tapasztalhattam meg a Szentatya közvetlenségét a rábízott emberekkel szemben, jelenléte idején még a levegő is olyan más volt, egy életre szóló élményként éltem meg. Nagyon tetszett, ahogy az első sorban lévő kerekesszékes testvéreinkkel bánt, szívmelengető látvány volt.”

Mátyás

„A körítés, a szervezés szerintem nagyon rendben volt. A modern koreós tánc, illetve a visszatekintő videók kellően ráhangoltak az esemény fő részére. Ferenc pápa látogatásáról talán két dolog hagyott mély nyomot bennem. Az első, hogy bár mindenhol úgy ünneplik őt, mintha egy generációs rocksztár lenne, mégis közvetlenül és alázatosan viselkedik. Nem beszél mellé, nem tetteti magát. A másik pedig az a gondolata volt, hogy a fiatalság nem a jövő, hanem a jelen. Már megszoktam azt a sztereotipikus mondást, hogy mi vagyunk a jövő, sosem gondoltam, hogy ez nem teljesen igaz, egészen elgondolkodtatott. Összességében nagyon jól éreztem magam.”

Tamás

„Nekem a legjobban a Pápa közvetlen stílusa tetszett és az, hogy külön a fiatalokhoz is szólt. Beszélt nekünk az elkötelezettség fontosságáról az élet minden területén, és arról, hogy bátornak kell lenni és csak bízni Istenben, mert ő mindig ott van velünk. Még akkor is, ha mi nem vagyunk mellette.”

Veronika