Ínyenc zöldspárgás pulykacordon bleu – szezámmagos bundában

A tavasz és a zöldségek évszakában nemcsak az üde zöld fűszernövények és friss saláták jelentenek változatosságot a konyhában, hanem a zöldségek királynője, a spárga is. A spárga felhasználásával számos ételt készíthetünk, és ha szeretnénk, hogy az ételeink még különlegesebbek legyenek, akkor készítsük el a zöldspárgás pulyka cordon bleut! Az alábbiakban megtudhatja, hogyan készítse el ezt a finom és egyszerűen elkészíthető fogást.

A spárgás pulyka cordon bleu egy olyan étel, amelyben a pulykamellfilé szeletek töltelékének főszereplője a zöld spárga, a füstölt fekete erdei sonka és a mozzarella sajt. A húsok elkészítése előtt először a spárgát kell előkészítenünk. A zöld spárgát megmossuk, meghámozzuk, majd 3-4 cm-es darabokra szeljük. Egy serpenyőben kevés teavajat olvasztunk és ráhelyezzük az előkészített spárgákat. Meglocsoljuk kevés édes fehérborral, majd 2-3 percig roppanósra sütjük. Végül sóval és egy fél lime facsart levével ízesítjük.

A pulykamellfilé szeleteket tenyérnyi nagyságúra klopfoltuk, majd sóval, őrölt fehérborssal és fél citrom facsart levével ízesítjük. A húsokat kiterítjük, ráfektetjük a füstölt fekete erdei sonka szeleteket, majd rátesszük a vajas spárgákat és mozzarellát kockázunk a tetejére. Az egészet feszesen feltekerjük, szükség esetén hústűvel összefűzzük, majd hagyományosan panírozzuk, szezámmaggal dúsított házi prézliben. Lassan, meleg olajban 10-15 percig arany barnára sütjük.

A zöldspárgás pulyka cordon bleut fehérspárgás burgonyapürével, remulád mártással és édes-füstölt mustármártással tálaljuk. A burgonyapüré elkészítése egyszerű: forró vízben megfőzzük a meghámozott és kockára vágott burgonyát, majd leszűrjük és egy villával összetörjük. Hozzáadjuk a teavajat, sót, borsot és őrölt szerecsendiót, majd alaposan elkeverjük, amíg krémes állagú nem lesz.

A remulád mártást majonézből, mustárból, apróra vágott savanyúságból és fűszerekből készíthetjük. Az édes-füstölt mustármártás elkészítése pedig nagyon egyszerű: keverjük össze a mustárt, a mézet és az édes füstölt paprikát.

A zöldspárgás pulyka cordon bleu elkészítéséhez a következő hozzávalók szükségesek:

  • 1,5 kg pulykamell
  • 0,5 kg zöldspárga
  • 25 g teavaj
  • 0,5 dl édes fehérbor
  • 20 dkg füstölt feketeerdei sonka
  • 20 dkg mozzarella
  • 1 lime
  • 1 citrom
  • só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió

Panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • házi darabos morzsa
  • szezámmag

Ha csak megkóstolná ezt a finomságot, de a főzéshez nincs kedve vagy lehetősége,
a Kemencés vendéglőben megkóstolhatja, vagy megrendelheti ezt az ételkülönlegességet!
Tel.: +36 70 247 14 56