Kemencében konfitált libacomb, sütőtökös burgonyapüré, aranymazsolás lilakáposztával

Egyedi ételajánlat Erdősi Norberttől, a Kemencés vendéglő séfjétől

Libacomb

A libacombokat áttisztítjuk, lemossuk, majd sóval, őrölt feketeborssal, friss rozmaringgal, friss fokhagymával és folyékony füsttel ízesítjük. 3-5 órán át pihentetjük, hogy felszívja a fűszereket.
Ezután tepsire helyezzük, majd 100-110 Co-on 13-16 órán keresztül konfitáljuk. Miután vajpuhára sült, óvatosan leöntjük a zsírját. 220 Co-on sütőben ropogós kérget sütünk rá.

Sütőtökös Burgonyapüré

A burgonyát és sütőtököt azonos méretűre vágjuk, majd sós vízben megfőzzük őket, leöntjük főzővizét (akár egy későbbi tökleveshez), majd az olvasztott teavajat beledolgozzuk egy burgonyanyomóval, ezután gépi habverővel, forró tej óvatos adagolásával krémes pürés állagot készítünk. Sóval, őrölt fehérborssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

Hozzávalók: 2 kg burgonya, 1 kg sütőtök, 250 g teavaj, 2.5 dl tej.

Aranymazsolás lilakáposzta

Cukrot karamellizálunk, megfonnyasztjuk benne a félfőre vágott vöröshagymát, majd a reszelt almát és a gyalult lilakáposztát is. Késhegynyi szódabikarbónával a színe megőrzése miatt megszórjuk. Sóval, őrölt feketeborssal, őrölt köménnyel és ecettel ízesítjük. Lefedve addig pároljuk, még bő levet nem enged. Ezután hozzáadjuk az aranymazsolát, majd addig főzzük fedő nélkül, amíg a leve nagyját el nem párologtatjuk.

Hozzávalók: 250 g cukor, 1 közepes lilakáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 nagyobb alma, 100 g aranymazsola.