Egy éves a Grassalkovich Üzleti Klub

A név kötelez: I. Grassalkovich Antal öröksége és hitvallása mentén, amely „Tehetség, erkölcs, siker”, három helyi vállalkozó kezdeményezésére 2021 nyarán megalakult a Grassalkovich Üzleti Klub. Egyéves évfordulóján beszélgettünk az elért eredményekről és tervekről Debreczeni Attila elnökkel.

Mi volt a motiváció, hogy egy üzleti klubbot hozzanak létre?

Az alapgondolatot a COVID által megtapasztalt home office generálta. Egyfajta itthon ragadtság inspirálta bennünk egy baráti beszélgetés során, Személyi László és ifj. Varga Árpád társaságában, akik a klub alelnökei. Rávilágított arra, hogy szükség lenne egy olyan szellemi műhelyre és találkozási pontra, ahol a Gödöllő és térségében élő vállalkozók közös témák mellett üzleti- és baráti kapcsolatokat építhetnek ki. Mindezek mellett egy olyan klub működtetése is a célunk, amely gazdaságfejlesztésben és innovatív megoldások keresésében partnere a térség önkormányzatainak, a Pest-Megyei és Érdi Kereskedelmi- és Iparkamarának (PMKIK), a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemnek (MATE) és a kistérség ipari parkjainak.

Milyen fogadtatása volt a klubnak és kik a tagjaik? 

Kellemes meglepetés volt számunkra kezdeményezésünk pozitív fogadtatása és hamar sikerült az alapításhoz szükséges 10 üzletembert összehoznunk, amely azóta folyamatosan bővül. Kezdetben a személyes ismeretségi köreinkből hívtunk tagokat, akik elsősorban a helyi kis- és középvállalkozási szektor szereplői, ugyanakkor nagy multinacionális vállalati múlttal rendelkező üzletember is található az alapítók között. Jelenlegi tagjaink gödöllői kötődésűek, de névadónk kistérségben betöltött gazdasági szerepét szem előtt tartva, a régióban működő cégeket is szeretnénk a jövőben tagjaink között köszönteni. Kiemelt célkitűzésként a városban és térségünkben lévő nagyvállalatokat is meg kívánjuk szólítani, hogy tanulhassanak egymástól a KKV és a nagyvállalati vezetők. Mindezek mellett örömmel fogadtuk a MATE belépését, amely segít a tagjainknak felismerni a korszerű tudás és a kutatások fontosságát.

ifj. Varga Árpád, Debreczeni Attila, Személyi László

Milyen rendezvények voltak eddig?

Az alapításkor elfogadott program mentén már kilenc klubeseményen vagyunk túl, amely felkarolta a tagok kölcsönös megismerése mellett a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatójával és egy finn-magyar üzletemberrel való kötetlen beszélgetést. Közös rendezvényeket szerveztünk a PMKIK gödöllői tagozatával vállalkozói fórum formájában, és a gödöllői önkormányzattal egy üzleti szemináriumot a városi applikációs és térinformatika témakörében. A MATE gödöllői campusa is vendégül látta a klubunkat, bemutatva: mi mindent kínál az egyetem a vállalati szektornak?

Mik a közeljövő tervei?

Szeptemberben az energetikát és a fiatalok vállalkozóvá válását, októberben a PMKIK-val közösen a generációváltást, míg novemberben a vállalkozások digitalizációját választottuk témáknak. Természetesen egy év végi zárórendezvényt is tervezünk VIP meglepetésvendéggel. 

Hogyan lehet Önökkel kapcsolatba kerülni?

Elsősorban a www.gruk.hu oldalunkon lehet rólunk tájékozódni, illetve évente több rendezvényünk is nyitott az érdeklődő vállalkozók számára, amelyek során megismerhetnek bennünket, és bepillantást nyerhetnek klubunk életébe. Várunk minden érdeklődő és a közösségért tenni akaró vállalkozót!

Alapító tagságunkkal és csatlakozó új tagjainkkal büszkén mondhatjuk, hogy sikerült egy hiánypótló üzleti fórumot létrehoznunk, melyben a tagok az üzleti kapcsolataikon túl, emberi és baráti kötődéseiket elmélyítve tapasztalják meg a helyi közösség értékteremtő erejét.