/

Gödöllőn járt Marco Rossi

Talán szerénytelenség nélkül is kijelenthető, hogy az év egyik legnagyobb érdeklődésére számot tevő közösségi eseményére került sor Gödöllőn, szeptember 5-én este. Nem véletlenül előzte meg óriási várakozás a Szövetségben a Gödöllőiekért Egyesület és a Gödöllői Királyi Kastély közös szervezésében megrendezett, „Egy este Marco Rossival” elnevezésű beszélgetős estet.

A kastély lovardája színültig megtelt az érdeklődőkkel, akiknek egy részét a Gödöllői Sport Klub – Gödöllői Bikák utánpótláskorú labdarúgói és edzőik alkották. A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya óriási ováció és tapsvihar közepette lépett a színpadra, amely előtt egy helyi ifjú legény (aki gyakorlatilag egy kétlábon járó futball lexikon),
Olenyik Lázár méltatta a mester életútját.

Az esemény előtt az este egyik főszervezője, Kolozs Csaba önkormányzati képviselő (Szövetség Gödöllőért) külön köszöntötte a díszvendégeket, akik jelenlétükkel emelték az est rangját. A nézők között ült Kopeczky Lajos nyugalmazott sportriporter és kedves felesége, a Gödöllőn élő Simics Judit (olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó), illetve a gödöllői nevelésű és helyi kötődéssel rendelkező válogatott labdarúgók szülei: Lovrencsics László (Lovrencsics Gergő édesapja), Varga Zoltán (Varga Roland édesapja), Sallai Tibor (Sallai Roland édesapja) és Sallai Sándor (Sallai Roland nagybátyja).

A magyar labdarúgó válogatott szövetségikapitánnyal való beszélgetés során a közönség által előzetesen is beküldött, valamint a helyszínen, a gyerekek által feltett kérdések is teret kaptak. 

A szakember derekasan állta a sarat, s némi humorral fűszerezve, laza, olasz eleganciával tett eleget az egyesület meghívásának. A rendezvény jelentőségét mutatja, hogy a Nemzetek Ligája mérkőzések előtt Tatabánya mellett egyedül a gödöllői meghívást fogadta el az elismert tréner.

Az est végeztével külön meglepetés érte a kapitányt, valamint a szintén díszvendégek között helyet foglaló Hegyesi Lászlót, a válogatott felszerelés felelősét, hiszen a rendezvényt követő napokban (szeptember 9. – a szerk.) tartandó születésnapjuk alkalmából tortával köszöntötték őket a szervezők. A kimerítő beszélgetés után Marco Rossinak még arra is maradt energiája, hogy a közös fotót és autogramot igénylő drukkerek ezen kérésének is eleget tegyen.

Tisztelt Kapitány Úr! Kedves Marco! 

Köszönjük, hogy vendégünk volt! Sok sikert kívánunk az előttünk álló két,
Nemzetek Ligája mérkőzéshez a magyar
válogatott élén!