/

Tölts egy sportos vasárnapot Veresegyházon – Veresi Futónap

3. Veresi Futónap - Tegyünk meg még több lépést egészségünk érdekében!

Október 16, vasárnap.
Ezt a dátumot érdemes jól megjegyeznie a sport kedvelőinek, hiszen ezen a napon kerül megrendezésre a 3. Veresi Futónap Veresegyházon immáron harmadik éve. Szinte helyi nevezetességgé vált ezalatt a néhány év alatt, hiszen már teljes természetességgel tartozik Veresegyház őszi programtervébe. 2019-ben lett először meghirdetve a SPiRINT Team, helyi sportegyesület által, és már az első nagy versenyük is sikerrel zárult, hiszen több, mint 700 futó vett részt a megmérettetésen.

A verseny középpontjában – ahogy általában ez a futóversenyeknél lenni szokott – az egészség megőrzése és a sport szeretete áll. Az egyesület alapítója és a Veresi Futónap megálmodója, Bori-Horváth Annamária élete gyerekkora óta a sport körül forog, korábban, mint élsportoló, jelenleg, mint edző és sportoló gyermekek édesanyja. A futóverseny megszervezésével lehetőséget szeretne teremteni az amatőröknek, profiknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy megtapasztalják az együtt futás erejét és a közösségformáló hatását, nem beszélve az inspiráló hangulatról.

A távok között mindenki találhat kedvére valót, van 400 m-es minifutam a 10 éven aluli gyerekeknek, van 2.5 km a rövidebb távot kedvelőknek, illetve 7 km, 14 km és 21 km a hosszabb táv szerelmeseinek. Utóbbit váltóban is lehet teljesíteni 2 vagy 3 fő részvételével. Az őszi időpont biztosítja az ideális körülményeket, a korábbi években meleg, napos, száraz idő volt, mintha csak az időjárás is szeretett volna hozzájárulni a verseny sikeréhez. Az útvonal Veresegyház központjához közel, a Búcsú térről indul és elhalad a veresegyházi tavak mellett, ahol a természet csodálatos színekkel ajándékozza meg a versenyzőket. A kijelölt útvonal nagyobb részét aszfalt, kis területen jó minőségű, apró, döngölt kavics fedi. A verseny az Ötpróba program pontgyűjtő állomása is egyben, aki a rendezvényen regisztrált Ötpróbázóként vesz részt, a teljesített távtól függően pontokkal gazdagodik – ezeket pedig idővel garantált jutalmakra válthatja be az Ötpróba felületen, úgyhogy aki szeretne rendszeresen versenyezni, annak mindenképp megéri.
A verseny apropóján számos egyéb programot lehet még találni a környéken – a tavak körül helyezkedik el a Szívbarát túraösvény, de meg lehet látogatni a medvéket is a Medveotthonban, vagy csak sétálni egyet a városban. Az esemény tökéletes kikapcsolódás lehet az egész családnak, a futás hihetetlen élmény a versenyzőknek, de a szurkolók hangulata sem elhanyagolható.

És hogy tulajdonképpen miért is jó nevezni erre a versenyre? Meséljenek a képek!