A megmosott burgonyát, meghámozzuk és nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük egy edénybe, lesózzuk, majd jól átkeverjük és pihenni hagyjuk (sima burgonya esetén citromlevet keverjünk hozzá hogy ne barnuljon!). Az átmosott cukkini két végét levágjuk, majd egy külön edénybe reszelve, ugyanúgy járunk el mint a burgonyánál.
Fél óra pihentetés után egy nagyobb edénybe szűrő felett kinyomkodjuk a burgonyából és a cukkiniből a folyadékot, majd a kipréselt zöldségeket egy másik tálba helyezzük. Adjunk a zöldségekhez annyi tojást, hogy kicsit nyálkás legyen, majd annyi lisztet, lassan adagolva, jól átkeverve, hogy összeáljon egy sűrűbb formázhatóbb masszává!
Sóval, őrölt szerecsendióval, őrölt fehér borssal és kevés frissen préselt fokhagymával fűszerezzük! Ízlés szerint petrezselymet, újhagymát vághatunk bele, esetleg sárgarépát, vagy kevés zellert is reszelhetünk hozzá. Nem túl forró, vajjal-olívaolajjal kikent teflonos serpenyőben szép aranybarna ropogós lepényeket sütünk belőlük.
Dresszing: A tejfölt és a joghurtot egy tálba öntjük. Sót, őrölt fehér borsot, frissen préselt fokhagymát, citromlevet, apróra vágott petrezselymet, snidlinget és kaprot adunk hozzá, majd jól átkeverjük.
Saláta: A fejes salátát és jégsalátát kisebb darabokra vágunk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, uborkát és frissen reszelt sárgarépát, végül rukkolát és madársalátát adunk hozzá, amely után óvatosan összekeverjük. Tetejét zsenge borsó vagy retek csírával, esetleg mikro zöldségekkel díszítjük.