Út a végtelenbe

Minden embernek a saját maga problémája a legfontosabb, ez így természetes. Igaz ez a különböző városrészekre is, hiszen a lakosság általában a saját mikrokörnyezetére a legérzékenyebb. Befolyásolnak a főbb gödöllői történések, örömök és gondok egyaránt, mégis főleg az zavar bennünket nap mint nap, ami megnehezíti az életünket, pláne, ha hosszú időn át az illetékesek nem foglalkoznak annak megoldásával.

Egy ilyen helyzetre hívta fel figyelmünket az egyik kedves olvasónk. A Munkácsy Mihály és a Grassalkovich utcák találkozásánál a járda úgy van vége, ahogy: azaz sehogy. A hirtelen véget érő járda után olyan szintkülönbség következik az úttest felé, hogy azt a „régebb óta fiatal” korosztály nem biztos, hogy biztonságosan le tudja küzdeni. Persze kerülni lehet az úttest felé, de ez sem tűnik kevésbé balesetveszélyesnek a kanyarodó autók miatt.

Az út egyébként a pár méterre lévő buszmegállóhoz vezet, amely szintén másképp néz ki, mint a többi, hiszen sem fedél, sem pad nem áll rendelkezésre a tömegközlekedők számára. Megszokhattuk, hogy a település vezetése főként a városközpont és annak közvetlen környezete iránt jobban érzékeny, de ez a hely is mindössze néhány száz méterre fekszik a belvárostól. Jóllehet, az állapot akár tükrözheti azt is, hogy merre jár „nyitott szemmel” a polgármester és a körzet lokálpatrióta képviselője.

Bízunk abban, hogy ez az „apróság” is rendeződik a többi gondatlan gazda szerepét mutató állapotok közül, hogy a kertváros szélén élők se érezzék magukat mostohának. Arról már nem is beszélve, hogy ilyen problémák nincsenek vagy legalább is gyorsan javításra kerülnek egy idős- vagy bababarát településen.