Újítsuk fel együtt a gödöllői cserkészotthont!

Összefogás a Bezsilla-villa felújításáért

Nagy örömünkre szolgál, hogy a III. Gödöllői Jótékonysági Sport- és Egészségnap sikeréről számolhatunk be. A nagyszámú közönséget vonzó, térítésmentes egészségügyi szűréssel egybekötött sportnapon csaknem 40 amatőr focicsapat mérte össze a tudását különböző kategóriákban.

A jótékonysági nap támogatottja az ország legnagyobb cserkészcsapata, a 435 gyermeket foglalkoztató gödöllői 802. számú Szent Korona Cserkészcsapat volt, amely a nemrégiben üzemeltetésbe kapott, egykor szebb napokat látott, Gödöllő patinás és emblematikus épületének, a Bezsilla-villának a felújítására gyűjtöttek.

Az eseményen a gyermekek bepillantást nyertek a kőfaragás rejtelmeibe is, míg a mesterek kifaragták a cserkészliliomot, a csapat emblémáját és nevét megjelenítő kőtáblát, amely a cserkészotthon falát díszíti majd a jövőben.A kőtábla avatására és felszentelésére a tervek szerint október 23-án kerül sor, mivel a Bezsilla-villa 1956-ban a csendőrség épülete volt, ahol az első puskalövések eldördültek, melynek két gödöllői áldozata is lett. 

A  kőtábla is árverésre kerül, amelyre az alábbi link mögötti felületen lehet licitálni:

Varga és Fiai Kft. által faragott 802. sz. cserkészcsapat kőtáblája

A kőfaragásról készült videóanyag itt tekinthető meg:

Az esemény nagy visszhangot kapott, hiszen az M1 híradója a helyszínről tudósított.

A Sport 1 TV stúdióbeszélgetésre hívta Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes kardvívót, aki a rendezvény mellé állt, illetve Vass Kristófot a cserkészcsapat csapatvezető-helyettesét.

Természetesen folytatjuk a gyűjtést és hat további sportrelikvia szintén árverés formájában történő értékesítésével kívánjuk támogatni a cserkészotthont.  folytatjuk a gyűjtést és hat további sportrelikvia szintén árverés formájában történő értékesítésével kívánjuk támogatni a cserkészotthont. 

Licitálni még az alábbiakra lehet
2021. október 15-ig:

Szvitacs Alexa paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező dedikált pólója

Németh Károly olimpikon asztaliteniszező által dedikált póló

Tóth Krisztina olimpikon asztaliteniszező által dedikált mez

A Ferencvárosi Torna Club női kézilabda csapat tagjai által dedikált BL labda

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club női csapatának játékosai által dedikált mez

Benk András egykori válogatott jégkorongozó nadrágja és aláöltözete

A cserkészcsapat több évtizedes múltja rögös időszakokat rejt magában. Sokszor és sokféleképpen próbálták ellehetetleníteni a működésüket, s nemhogy támogatták, többször a megszűnés határáig sodorták. Köszönhetően azonban sziklaerős hitüknek, kitartó munkájuknak, példamutató és karizmatikus elődöknek, immáron ötödik egymást követő éve az ország legnagyobb taglétszámú cserkészcsapatának vallhatják magukat. A nevelő munka vonzereje azonban nem lehet korlátlan, míg nem tudnak megfelelő, biztonságos és kulturált helyen foglalkozni a gyermekekkel.

A Bezsilla-villa kiváló lehetőséget teremt erre, amely nem csak tökéletes választás a cserkészotthon kialakítására, de egyúttal a további pusztulástól való védelem is biztosított. Nem mellékes tény az sem, hogy Gödöllő egyik műemléki épülete fennmaradhat az utókor számára, így a velünk élő történelem nem tűnik el fizikai valójában – tekintettel arra, hogy az 1956-os gödöllői események is ide kötődnek.

Kérjük, amennyiben lehetősége van, licitáljon a sportrelikviákra vagy adományával támogassa a cserkészotthon felújítását, hogy ez a büszke nevelő munka tovább folytatódjon és tovább fejlődhessen „az ország cserkészcsapata”!

Számla tulajdonosa: Gödöllői Cserkészetért Egyesület
Számlaszám: 16200223-10077922-00000000