/

Megkezdi próbaüzemét a MATE gödöllői uszodája

Október 4-én elkezdődik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tulajdonában lévő Gödöllői Városi és Térségi Uszoda maximum háromhónapos terheléses próbaüzeme. A próbaüzem alatt a hatályos jogszabályokat betartva, immár a nagyközönség számára is látogathatóvá válik a létesítmény.

A Gödöllői Városi és Térségi Uszoda prioritásként kezeli a gödöllői és térségi diákok úszásoktatás-helyszínének biztosítását. Ezzel egyben esélyt és helyszínt ad a térségbeli gyermekek mindennapos sportolására.

Az uszoda a próbaüzemi időszakban a lakosság számára hétköznapokon reggel 8 órától este 7 óráig, hétvégén pedig 9 órától este 7 óráig tart nyitva. A próbaüzem ideje alatt a felnőtt belépőjegy ára alkalmanként és személyenként 800, a gyermek belépőjegy ára 400 forint. A próbaüzem alatt kizárólag bankkártyával, illetve SZÉP Kártyával lehet fizetni.

A létesítményben egy 50×25 méteres versenymedence (2,20 m mély, vízhőfoka 28°C), egy 25×10 méteres bemelegítő medence (2,00 mély, vízhőfoka 28°C) és egy 10×8 méteres tanmedence (0,80 m mély, vízhőfoka 30°C) készült el. Az uszoda medence szintjén egy regenerációs jellegű wellness részleg is található 3 szaunával és egy jacuzzival. Az öltözőkben zárható szekrények és hajszárítók állnak a vendégek rendelkezésére. Az uszodában úszósapka és papucs használata kötelező. 

A próbaüzem lezárását és a hatósági végső jóváhagyást követően lép érvénybe az uszoda normál nyitvatartása és díjszabása. Ezt követően a Gödöllői Városi és Térségi Uszoda hétfőtől vasárnapig reggel 6 órától este 10 óráig tart majd nyitva. A létesítményben reggel 8 órától délután 3 óráig a térségbeli gyermekek iskolai és óvodai úszásoktatása zajlik majd. A teljes nyitvatartási idő alatt szabad vízfelületeket jelölnek ki a lakosság számára.