/

Vigyázz, kész, rajt!

Foci, játék, arcfestés, evés-ivás, móka-kacagás, egészségügyi szűrés, jótékonykodás, olimpikonok, látványkőfaragás. Lehetetlenség egyetlen mondatba belesűríteni mindazt a sok élményt, amely vár mindazokra, akik kilátogatnak ma a Táncsics Mihály úti Szűcs Lajos Sportcentrumba. A remélhetőleg minél több napsütés, finom falatok, sport és jótékonysági árverés is részét képezi a III. Jótékonysági Focitorna és Egészségnapnak. Gyere Te is sportosan, s ha teheted, akkor a limitált parkolószám miatt gyalogosan vagy kerékpárral!

Vigyázz, kész, rajt! Mi készen állunk! És Te? Ne habozz, pattanj a nyeregbe vagy húzd fel a sportcsukád és látogass ki hozzánk a Táncsics Mihály úti Szűcs Lajos Sportcentrumba. Várunk szeretettel a III. Jótékonysági Focitorna és Egészségnapon!

Gazdag program vár mindazokra, akik velünk töltik a szombatot vagy annak egy részét. Az immáron hagyományosnak mondható rendezvényünk egyik fő célja, hogy minél többen támogassák a gödöllői cserkészek új otthonának, a Bezsilla-villa felújítását (https://gdlcserkeszhaz.hu/).

Korábbi rendezvényeinken is másokon segítettünk. Idén a több, mint 400 gödöllői fiatal értékalapú nevelését segítő 802. számú Szent Korona Cserkészcsapat mindennapjainak tevékenységét támogatjuk. Az ország legnagyobb cserkészcsapatának új otthonát szeretnénk élhetővé tenni, hogy méltó körülmények között tovább ápolja a gödöllői cserkészet hagyományait a felnövekő új generáció számára is.

Ennek érdekében a hét elejétől kezdve tettünk fel licitálásra értékes sportrelikviákat, amelyekre folyamatosan várjuk a „téteket”, s itt érhetők el:

A nem mindennapi felajánlásokra azonban nem csak online lehet licitálni, hanem további hat értékes sport relikvia vár gazdára a helyszínen. Így a nap végén boldog tulajdonosa lehet bárki:

  • Tóth Krisztina gödöllői olimpikon asztaliteniszező dedikált mezének
  • a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosai által dedikált labdának és meznek
  • Mikler Roland, a magyar kézilabda válogatott kapusmezének
  • Benk András egykori válogatott jégkorongozó mezének
  • az idei strandröplabda bajnokság U20-as korosztályában országos aranyérmet szerző Vecsey Fanni és az U18-as korosztályban magyar bajnok Bútor Anna, Kristóf Dóra páros által dedikált röplabdának.

A sport azonban a játéktéren is életet ölt hiszen több tucat csapat nevezett a focitornára, amelyek a különböző kategóriákban és korosztályokban mérik össze a tudásukat. A közelmúlt sportsikereiről négy meglepetésvendég, egykori válogatott sportoló és olimpikon árul el nekünk kulisszatitkokat, akikkel szintén találkozhatnak a Tokyo 2020 sátorban.

Lehetőség lesz a helyszínen ingyenes egészségügyi szűrésben is részt venni. A Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központ szűrőbusza reggel 9 órától délután 15:30 óráig áll rendelkezésre, ahol lehetőség lesz az alábbiakra:

  • professzionális testösszetétel-mérés és elemzés;
  • személyre szabott életmód tanácsadás;
  • vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérés;
  • kardiovaszkuláris és diabétesz rizikóbecslés;
  • fogászati szűrés (9:00 – 12:00 óra között);
  • bőrgyógyászati szűrés (12:30 – 15:30 óra között).

Az Óriás Okostányér játékra kicsiknek és nagyoknak is szórakozással egybekötött ismeretterjesztés formájában hívja fel a figyelmet a mai magyar táplálkozási ajánlás szerinti élelmiszercsoportok helyes arányára, egy hatalmas kirakós játékban pedig próbára is tehetjük a tudásunkat. 

A gazdag programok mellett gazdag gasztronómiai finomságokkal és annál nagyobb szeretettel várunk mindenkit!