RECEPT: Császármorzsa

Egyedi ételajánlat Erdősi Norberttől, a Kemencés vendéglő séfjétől

2,5 dl tejbe habverővel csomómentesre elkeverjük a 17,5 dkg lisztet. Egy sűrűbb masszát kapunk, amibe belekeverjük a 3 tojást egy csipet sóval és kevés vanília aromával együtt. Egy serpenyőben felforrósítjuk az 50 dkg teavajat, ráöntjük a masszát, aminek a tetejét megszórjuk 5 dkg kristálycukorral. A serpenyőt lefedjük, és nagyon kicsi lángon aranybarnára pirítjuk a császármorzsa alját, bő percenként ellenőrizve. Miután elértük a kívánt színt, óvatosan átfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

Ezek után 5 dkg kristálycukorral megszórjuk a tetejét és átfordítjuk, hogy a cukor karamellizálódjon, majd a másik felével is megismételjük, hogy ropogós karamell réteget kapjon. Két műanyag spatulával felkockázzuk 2 cm-es darabokra, majd ezután 2-3 cl rummal flambírozzuk. Porcukorral megszórva frissen tálaljuk, almapürével vagy szilvakompót társaságában. E laktató desszert egy tartalmas leves után akár főételként is szolgálhat.

Hozzávalók: 2,5 dl tej | 17,5 dkg liszt | 3 tojás | csipet só | 50 dkg teavaj | 15 dkg cukor | 2 cl rum

További Kemencés recepteket találhat még ide kattintva!

Ha csak megkóstolná ezt a finomságot, de a főzéshez nincs kedve vagy lehetősége, a Kemencés vendéglőből megrendelheti ezt az ételkülönlegességet!
Tel.: +36 70 247 14 56