RECEPT: Baconszalonnában sült vegyes spárga szűzérmékkel

Egyedi ételajánlat Erdősi Norberttől, a Kemencés vendéglő séfjétől

A fehér és zöld spárgákat átmossuk, levágunk az elfásodott végükből 1-2 ujjnyit, majd meghámozzuk a szárukat a fejükig. Lobogó spárga főzővízben (só, citrom, tej, kenyér) blansírozzuk maximum 3-4 percig, majd jéghideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük. Baconszalonna csíkokat fektessünk le hosszában, helyezzünk rá annyi spárgát, amennyit kényelmesen jó feszesre fel tudunk tekerni. Süssük meg ezeknek a „roládoknak” mind a két oldalát egy vaj-olaj keverékkel kikent forró serpenyőben!

Hártyázzuk le a sertésszüzet, vágjuk két ujjnyi korongokra, majd enyhén ütögessük meg! Sóval és durván őrölt fekete borssal fűszerezzük, majd 2-3 órát pihentessük! Disznózsír-olaj keverékkel kikent meleg serpenyőben ropogós kérget sütünk mind a két oldalára.

Ehhez a fogásunkhoz igazán jól illik egy finom krémes házi hollandi, vagy barnamártás, de félköretként egy ropogós pirított burgonya is jól tud esni hozzá.  

Hozzávalók:

Spárga: 30 dkg fehér spárga, 30 dkg zöld spárga, 30 dkg szeletelt baconszalonna, 3 dkg teavaj, 3 dkg olaj, spárga főzővíz 2 literhez (7 dkg só, 1 dl tej, 1 citrom leve, 1 szelet kenyér). 

Szűz: 1 kg sertésszűz, só, durván őrölt feketebors, 3 dkg disznózsír, 3 dkg olaj.

További Kemencés recepteket találhat még ide kattintva!

Ha csak megkóstolná ezt a finomságot, de a főzéshez nincs kedve vagy lehetősége, a Kemencés vendéglőből megrendelheti ezt az ételkülönlegességet!
Tel.: +36-70/247-14-56