/

Nem csak járunk rajta – reflexológia, természetes gyógymód az immunrendszer erősítésére

A talpunk, mint szervezetünk titkos térképe szinte mindent elárul rólunk. Egy jó szakember pontosan látja és érzi talpunkból, hogy milyen testi-lelki betegségben szenvedünk. Cikkünkben egy kiváló szakember, Romhányi Rita reflexológus, gyógymasszőr nyújt segítséget a gyógymód bemutatásával és az otthoni egészséggondozás javaslataival.

Romhányi Rita, a talpak specialistája 26 éve foglalkozik reflexológiával, fülakupunktúrával, gyógymasszázzsal, és egyéb természetgyógyászati módszerekkel, továbbá fizioterápiával is.

Romhányi Rita

A masszázs nem csupán jóleső érzés a végtagjainknak. A gondoskodás és a törődés pozitív hatást gyakorol az egészségre és a   közérzetre. Oldja a pszichés feszültségeket, megteremti a teljes testi és lelki harmóniát.

A két talp az egész test „tükörképe”. A jobb talp a jobb oldali szerveknek, a bal a bal oldali szerveknek felel meg. Állapotából felmérhető, milyen régi és súlyos problémáról van szó. A talp és a lábujjak formája, egymáshoz való viszonya utal a személyiségjegyekre is. A talp és a lábfej rendkívül gazdag ideghálózattal rendelkezik, több mint 70.000 idegvégződés található rajta.

A helytelen táplálkozásnak, valamint a stresszes életmódnak köszönhetően a káros anyagcseretermékek felszaporodnak a szervezetben, és nem tudnak természetes úton távozni. Így a szervek vérellátottsága is csökken, és a reflexzónában lerakódások jönnek létre. Ennek következtében a zónákban különböző nagyságú kristályos göböket tapinthatunk ki. Ezek érzékenyek, sőt fájdalmasak is lehetnek. A cél ezeknek a lerakódásoknak az elmasszírozása, ezáltal javul a szerv vérkeringése és a szervezet megszabadul a felgyülemlett salak- és méreganyagoktól. 

A reflexológia jótékony hatása a szervezetre

  • A reflexzóna masszázs erősíti az immunrendszert, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait,
  • szabályozza a hormontermelő mirigyek működését,
  • serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést,
  • hatékony az ízületi fájdalmak és keringési problémák kezelésében,
  •  segíti a salak- és méreganyagok kiürülését,
  •  csillapítja a fájdalmat,
  •  oldja a testi, lelki feszültséget.

Mit tehetünk otthon az immunrendszerünk erősítése érdekében?

› A mai kor embere nem jár mezítláb, így nincsenek stimulálva a talpon található reflexpontok. Ezért is fontos lenne a kavicson járás. Erre  a célra egy dobozba is gyűjthetünk kavicsokat, vagy már kapható műanyag kavicsokkal borított szőnyeg is. Fogmosás vagy vasalás közben jól lehet álldogálni rajta. Erre a célra alkalmas lehet még a masszázs labda vagy a henger. A lényeg, hogy minden nap stimuláljuk talpunkat!

› Heti 2-3 alkalommal érdemes egy sós-szódabikarbónás lábfürdőt venni. Akár a vízbe tehetünk keserűsót is, ami fokozza a magnézium bevitelt is. Egy 20 perces lábfürdő után krémezzük be a talpunkat és az ujjaktól a sarok irányába masszírozzuk át a talpat! 

› A legtöbb, amit megtehetünk az egészségünk érdekében, hogy a lelkünket megszabadítjuk a ránehezedő terhektől, megtanulunk befelé figyelni, heti rendszerességgel sportolunk, kellő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, figyelünk az egészséges táplálkozásra, a vitamin- és nyomelempótlásra, és nem utolsó sorban a pro- és prebiotikumok bevitelére.

Rita a munkája során orvostechnikai eszközöket is alkalmaz, melyekkel eredményesebbé  teszi a kezelés hatékonyságát:

BEMER terápia: egyedülálló hatékonysággal a mikrocirkulációt serkenti

Safelaser (lágylézer): a fájdalomcsillapításban, és az immunrendszer erősítésében hatékony

A lézer használata a probléma mértékétől függően heti több alkalommal javasolt. Létezik otthoni használatra elérhető lézerkészülék is, így akár az otthon kényelmében is használható.  

Hölgyeim! A fenti praktikákkal könnyedén változtathatunk, javíthatunk közérzetünkön, miközben teszünk egy lépést az egészségünkért. Készítsünk masszírozó szőnyeget, vagy kényeztető lábfürdőt! Minden reggel egy nagy pohár víz elfogyasztásával indítsuk a napot, és ne feledkezzünk el a napi rohanásban a rendszeres hidratálásról!

Egészségünkre!
(VZS)