Sikeres akciókat felügyelt a gödöllői kapitányság új vezetője

Mivel a Petőfi Sándor utcában működő Gödöllői Rendőrkapitányság 26 település mintegy 180 ezer lakosának közbiztonságáért felelős, ezért kiemelt státusszal rendelkezik, vezetőjét vagy megbízott vezetőjét nem a megyei elöljáró, hanem az országos rendőrfőkapitány nevezi ki vagy bízza meg.

Így történt ez tavaly novemberben is, amikor dr. Balogh János rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány az év utolsó előtti hónapjának első napjától Szigeti János rendőr alezredest (képen) bízta meg a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetésével. A rendőrtiszt ezt megelőzően a Budaörsi Rendőrkapitányság vezetője volt.

Szigeti János rendőr alezredes

Kiemelt státusza miatt rendőrszakmai körökben kivételes megtiszteltetésnek tekinthető, ha valaki a Gödöllői Rendőrkapitányság irányítójává válik, hiszen az itt szerzett tapasztalatokra jól lehet építeni, akár egy komolyabb feladatkör ellátása esetén, akár egy magasabb pozíció betöltésekor. Ezt, a szakmai elismerésnek is felfogható megtiszteltetést legutóbb Szigeti János rendőr alezredes kaphatta meg, aki tavaly novembertől áll a Gödöllői Rendőrkapitányság élén. A beiktatása óta eltelt néhány hónap alatt országosan is fontos hírként kezelt elfogások és felderítések jellemzik az általa vezetett rendvédelmi egység sikeres munkáját. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – ezek közül szemezgettünk: 

Több mint háromezer darab tűzijátékot foglaltak le a gödöllői rendőrök

Egy hipermarket parkolójába érkeztek a gödöllői rendőrök 2020. december 30-án, a délutáni órákban, miután állampolgárok jelezték, valaki pirotechnikai termékekkel kereskedik. A 49 éves férfi teherautójának raktere tömve volt rakétákkal, rakétacsomagokkal, szikraszökőkutakkal, óriásforgókkal. A 3233 darab, közel 65 kilogrammnyi termék a rendőrségre került, a férfi ellen pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult a Gödöllői Rendőrkapitányságon.

Vérnyomok is segítették a gödöllői rendőröket a betörő elfogásában

A tulajdonos január 2-án, a kora délutáni órákban jelentette be, hogy gödöllői házába valaki betört, ékszerei, pénze, háztartási kisgépei hiányoznak. Az ingatlan betört ablakánál rögzített véres szennyeződés arra utalt, a betörő megsérülhetett, ezért a rendőrök riadóláncként értesítettek polgárőröket, üzlettulajdonosokat, hogy haladéktalanul jelezzék, ha sérült, vagy bekötött kezű vásárlóval, járókelővel találkoznak.

Egy órán belül jött a válasz az egyenruhásoknak, hogy a helyi trafikban nem sokkal korábban egy véres tenyerű férfi vásárolt, majd beült egy bajuszos sofőr által vezetett kocsi anyósülésére és elhajtottak. Volt rendszám, volt személyleírás, a körzeti megbízottnak pedig tűpontos személyismerete. Nem sokkal később egy lakókocsiban elfogták a 47 éves, sérült kezű B. Tamást, aki hiába próbált volna bármit is tagadni, az asztalon lévő ékszeres dobozok, ékszerek és iratok megerősítették a rendőrök gyanúját: megvan az emberük a betörés helyszínéről származó értékek egy részével együtt.

Az előállított férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett, bár tettére indokot nem szolgáltatott, szavai szerint nem tudja megmagyarázni, mi történt vele. Gyaloglás közben megállt a háznál, becsengetett, és mivel senki nem jött ki, átmászott a kerítésen, betörte az ablakokat, és bement. Szatyorba szedte, amiről azt gondolta, értékesek – laptop, ékszer, pénz, szerszámok –, majd elmenekült.

A zsákmány egy részét a rendőrök megtalálták és lefoglalták, B. Tamás ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. 

STV