Facebook változások 2021-ben

Fontos változások lesznek a Facebook oldalakkal kapcsolatban 2021-ben. Cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze.

Hosszas munka után a Facebook az összes oldalnál életbe lépteti a változtatást a közösségi oldalakon. Az egyik legnagyobb változás, hogy a kedvelések számáról átteszik a hangsúlyt a követők számára. Ennek az az oka, hogy a Facebook szerint a követők száma sokkal jobban mutatja lájkolók számától az adott oldal valódi népszerűségét. Ebben lehet is igazság, hiszen sokszor látjuk, hogy ismerősök, barátok kérik meg az ismeretségi kört egy-egy oldal, poszt kedvelésére. 

A követők számának előtérbe helyezése az adminok számára is hasznos lesz, így ugyanis pontosabb képet kapnak majd arról, hogy hány emberhez jutnak el az oldal frissítései. Az új dizájnnal a Facebook el is tünteti a Tetszik gombot.

Egy másik, igen fontos újítás, hogy az oldalak saját hírfolyamot is kapnak. Így az oldallal követhetünk más oldalakat vagy bekapcsolódhatunk egy beszélgetésbe. Ha egy oldalt követünk, és azzal egyik kezelője hozzászól egy beszélgetéshez, akkor a kommentjét az első helyen láthatjuk a többi hozzászólás előtt.

A Facebook egy új kérdezz-felelek funkciót is bevezet, amellyel a felhasználók tehetnek fel kérdéseket az oldalnak. Ennek megválaszolásával belekerül egy kérdésláncba, így a követők azt végigpörgetve tudhatnak meg több információt például egy adott témával kapcsolatban.

További, a felhasználók számára már nem érzékelhető változás, hogy az oldalak tulajdonosai a jövőben pontosabban határozhatják meg, hogy azok, akik szintén adminként dolgoznak az oldallal, mi mindenhez férhetnek hozzá. 

A Facebook ígérete szerint a moderálás is könnyebb lesz, a gyűlöletkeltő és más hasonló megjegyzéseket ugyanis az algoritmusok is szűrni fognak.