Többnapos ünnepek 2021-ben

Év elején mindenkit izgat, hogy hány hosszú hétvégét élvezhetünk az induló évben, vagy mikor tudunk pár nap szabadsággal hosszabb, egybefüggő pihenésre számítani?

2021-ben több alkalommal is számíthatunk hosszú hétvégére, hiszen ünnepeink úgy jönnek ki, hogy azzal megnyújthatjuk a pihenésünket.

Az első ilyen rögtön az esztendő első állami ünnepekor lesz. Március 15. ugyanis hétfőre esik, így egy hosszú hétvégére máris szert tehetünk.

A következőre sem kell sokat várni, hiszen április 2. nagypéntek. A húsvéti szünet régóta négynapos a húsvéthétfő miatt. Csak reméljük, hogy az időjárás már a tavaszias arcát mutatja, így kellemes kirándulásokkal is gazdagíthatjuk a programunkat.

Május 1-je idén szombatra esik, így ez az egyik ünnep, amely nem a pihenőnapjaink számát gazdagítja.

Ami mindig biztos pihenés, a pünkösdhétfő, hiszen nevéből adódóan az csak hétfőre eshet. Erre idén május 24-én kerül sor.

A nyár vége felé sokan egybekötik az utolsó, iskolakezdés előtti szabadságukat az augusztus 20-ával. Sokan pedig pont ezután mennek vissza munkába. Mivel idén augusztus 20-a péntek, így az előtte lévő négy nap kivételével 9 napos nyárvégi szünetet tarthatunk.

A második és egyben utolsó „bukta” október 23., amely a május 1-jéhez hasonlóan szintén szombatra esik.

Mindenszentek, november 1-jén hétfő, így az ősz harmadik dekádjakor szintén nem kell dolgozni.

Csupán egyszer, december 11-én kell szombaton dolgoznunk, mivel ez áthelyezett munkanap, de ekkor már szinte mindenki Karácsonyra koncentrál. December 24-e péntek, amely szabadnap, ellenben 25-e és 26-a hétvége, így aki a két ünnep között dolgozik, rosszabbul jár.