47. férfi kézilabda világbajnokság

A mai napon veszi kezdetét Egyiptomban a férfi kézilabda vb.

2021. január 13-31 között rendezik meg a 47. férfi kézilabda világbajnokságot. A világeseménynek idén Egyiptom ad otthont, és a magyar férfi kézilabda-válogatott is érdekelt a tornán. A magyar válogatottnak, az A csoport tagjaként, pénteken a Zöld-foki Köztársaság, vasárnap Uruguay, 19-én Németország válogatottjával kell megküzdenie az első szakaszban. A csoportok legjobb három-három helyezettje mehet tovább a középdöntőbe, ahonnan a legjobb két-két helyezett tudja kivívni a negyeddöntős helyeket. 

Az IHF tájékoztatása alapján a csarnokok férőhelyeinek 20%-át fel lehetett volna tölteni nézőkkel a járványügyi szabályok betartásával, de a vasárnapi döntés értelmében biztossá vált, hogy a szurkolók nem bíztathatják a csapatokat élőben, és a világbajnokságot csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni a koronavírus járvány miatt. Az IHF valószínűleg azért döntött így, mert több játékos is kérvényezte azt, hogy ne legyenek nézők a lelátókon. 

A csoportbeosztás alapján hazánk jóeséllyel kerülhet be a középdöntőbe, ahol a spanyol, lengyel, tunéziai és brazil csapatok közül kikerülő legjobb 3-al kellene megvívnunk. Érdekesség, hogy a mieink most fognak először megmérkőzni mind Uruguay, mind pedig a Zöld-foki Köztársaság játékosaival. 

A magyar válogatott 20 fős kerettel várja a világbajnokság nyitányát, azonban jelenleg még nem tudni, hogy az első meccsünkön kik léphetnek pályára. (A rajtra 16 játékost lehet nevezni, és a torna során 5 cserére van lehetőség.) Azt azonban fontos kiemelni, hogy Bodó Richárd csak két nappal később fog csatlakozni a csapathoz, illetve Ligetvári Patrik korábbi koronavírus fertőzése miatt nem tarthat a válogatottal. A világbajnokság mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti. Kövessük figyelemmel a válogatott szereplését, és szurkoljunk együtt a mieinknek.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyar kézilabda!