Új műfű a Gödöllői Sportcentrumban

Épül-szépül a Gödöllői Sportcentrum. Befejezéshez közelítenek a beruházások.

Ha valaki pár héttel ezelőtt kilátogatott a Táncsics Mihály úti Gödöllői Sportcentrumba, szinte bármerre nézett, építkezést látott. Két jelentős beruházás zajlik, amelyek lassan a végéhez közelednek.

A sportcentrumban három labdarúgó pálya található. Ebből a középső, a füves nagypálya, ezen játsza mérkőzéseit a felnőtt csapat is. Mellette egy-egy műfüves pálya található, ahogy mondják, az alsó és a felső pálya. 

A felső műfüves pálya az egyik legjobban igénybe vett, ezért (is) a 12 éves műgyep jelentősen elhasználódott. Az egyesület egy nagy beruházás keretében a műfű cserére szánta el magát, amely költségek 70 százalékát a társasági adó felajánlásokból tudta kivitelezni. Az új műgyep nem csak tetszetős, de a legjobb minőségű, elsőként Gödöllőn telepítették ezt a borítást. Noha az elmúlt időszak csapadékos időjárása nem kedvezett a munkálatoknak, de lassan igénybe veheti az a több, mint 500 utánpótláskorú focista palánta, akik a Bikák színeiben rúgják a bőrt.

Szintén látni a végét az új öltözőépület beruházásnak. A 300 fős lelátó alatt kerül kialakításra egy többlépcsős fejlesztési terv keretein belül a játékos és játékvezetői öltözőkből, hozzájuk tartozó vizes blokkokból, rehabilitációs helyiségből álló komplexum. Így hamarosan a konténer öltözők átadhatók a múltnak, a labdarúgók kulturáltabb és méltóbb körülmények között készülhetnek az edzésekre és a mérkőzésekre.