Újabb koreai cég választotta tevékenysége színhelyéül a Gödöllői Üzleti Parkot!

2020-ban rekord gyorsasággal, mintegy 5 hónap alatt eldöntötte a koreai ILJIN Csoport, hogy megvásárol egy 7 hektáros területet az Üzleti Parkban.

Az üzlet szeptember közepén megkötésre került, és azonnal elkezdődtek a terepalakítási munkálatok a területen, amelyek mostanra véget értek. Jelenleg a tűzszerészeti, környezetgeokémiai és régészeti feltáró munkák zajlanak. 

Az ILJIN csoport 1967-ben jött létre nagyfeszültségű elektromos átviteli berendezések gyártására.  A kábelek és egyéb nagyfeszültségű berendezések gyártása mellett az ILJIN Csoport kibővült az elektromos rendszerek és kommunikációs berendezések speciális anyagainak és alkatrészeinek gyártásával is. Mára Dél-Korea 50. és 60. legnagyobb vállalata közé került. A vállalat a szintetikus gyémántok egyik legnagyobb gyártója is.

Magyarországon, Gödöllőn több fázisban fognak fejleszteni, az elsőben egy olyan gyárat építenek, amelyben az ideszállított hengerelt réz fóliát darabolják, csomagolják és szállítják az akkumulátor-katód gyártó cégek számára.  A további fejlesztéseket, melyekre majd 2-3 év múlva kerülhet sor, az első gyár üzleti sikerétől teszik függővé.

Dr. Lantai Csaba
vezérigazgató
GÜP Zrt.