Tárkonyecetes palóckrémleves sült tarjával és babbal

Egy kis főzőcske - Egyedi ételajánlat Erdősi Norberttől, a Kemencés vendéglő séfjétől

Leves: Szalonnás, tartalmas, ízes lecsót készítünk. Ehhez adjuk a kockázott gyökérzöldségeket (zeller, karalábé, fehérrépa), majd átpároljuk azokat. Felöntjük vörösborral, hozzáadjuk a levesbe elrakott zöldbabot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp elfedje, azután készre főzzük. Ha minden megpuhult, turmixgéppel simára, egyneműre pépesítjük a levest és tejszínnel dúsítjuk. Sóval, borssal, tárkonyecettel ízesítjük.

Levesbetét: A lapockát 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy forró serpenyőbe helyezzük a vaj-olaj keverékkel. Amikor majdnem kész a hús, vízzel készre pároljuk a húskockákat és a nyers, felezett zöldbabot a leveshez adjuk, és addig főzzük, míg a bab is megpuhul.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha csak megkóstolná ezt a finomságot, de a főzéshez nincs kedve, vagy lehetősége, a Kemencés étterem kínálatában megtalálja ezt az igazán különleges levest!

Leveshez:
20 dkg szalonna
2 fej vöröshagyma
3 paradicsom
3 tv. paprika
3 sárgarépa
1 zeller
1 karalábé
1 fehérrépa
30 dkg zöldbab
2 dl tejszín
0,5 dl száraz vörösbor
só 
bors 
tárkonyecet

Levesbetéthez:
30 dkg lapocka
20 dkg zöldbab
olaj-vaj keverék

Legújabb cikkek a Gasztro kategóriából

Szent Márton napja

Márton Pannóniában született 316-ban vagy 317-ben, ám nem élt sokáig hazánkban. Pogány szülők gyermekeként megtért, katonaként…