Leves: Szalonnás, tartalmas, ízes lecsót készítünk. Ehhez adjuk a kockázott gyökérzöldségeket (zeller, karalábé, fehérrépa), majd átpároljuk azokat. Felöntjük vörösborral, hozzáadjuk a levesbe elrakott zöldbabot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp elfedje, azután készre főzzük. Ha minden megpuhult, turmixgéppel simára, egyneműre pépesítjük a levest és tejszínnel dúsítjuk. Sóval, borssal, tárkonyecettel ízesítjük.
Levesbetét: A lapockát 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy forró serpenyőbe helyezzük a vaj-olaj keverékkel. Amikor majdnem kész a hús, vízzel készre pároljuk a húskockákat és a nyers, felezett zöldbabot a leveshez adjuk, és addig főzzük, míg a bab is megpuhul.
Jó étvágyat kívánunk!
Ha csak megkóstolná ezt a finomságot, de a főzéshez nincs kedve, vagy lehetősége, a Kemencés étterem kínálatában megtalálja ezt az igazán különleges levest!
Leveshez:
20 dkg szalonna
2 fej vöröshagyma
3 paradicsom
3 tv. paprika
3 sárgarépa
1 zeller
1 karalábé
1 fehérrépa
30 dkg zöldbab
2 dl tejszín
0,5 dl száraz vörösbor
só
bors
tárkonyecet
Levesbetéthez:
30 dkg lapocka
20 dkg zöldbab
olaj-vaj keverék