Sikeres az egészségügyi központot támogató adománygyűjtési akció

Segítsünk együtt, mert a Tormay mindannyiunké! – szólította meg április végén a Szövetség Gödöllőért felhívása Gödöllő lakóit.

Jó hírrel szolgálhatunk: az adományok összege átlépte az 1 millió forintot! Ez azt bizonyítja, hogy összefogással bármit elérhetünk!

Mint ismeretes, a februárban elfogadott városi költségvetésben – az állami normatíva felett – a Tormay Károly Egészségügyi Központ számára 0, azaz, nulla forint működési finanszírozás áll. Sajnos, a városvezetés folyamatosan másra mutogat, miközben törvény [Eütv. 152. § (3) pont] rendelkezik arról, hogy ha az önkormányzat végzi a járóbeteg-ellátást, akkor kötelezően ellátandó feladat a szakellátás működtetése.
Vitán felüli, hogy a folyamatos betegellátás érdekében az infrastruktúra és a gép-, illetve műszerfejlesztés sokáig nem halasztható az intézményben.
Ezért azzal a kéréssel fordultunk minden jó szándékú gödöllői polgárhoz, hogy amennyiben van rá lehetőségük, akkor támogassanak egy jó ügyet a járvány-időszakban, és célzottan a Tormay Károly Egészségügyi Központ támogatására küldjenek adományt, ami az intézmény segítségére lesz a technikai feltételek javításában és orvosi műszerek, gyógyászati eszközök beszerzésében, valamint szakorvosok foglalkoztatásában.

Számunkra alapvetés, hogy magunkénak érezzük és segítjük a Tormay Károly Egészségügyi Központ ügyét, hiszen ők az év minden napján értünk dolgoznak. Teszik ezt akkor is, ha a városvezetés –sajnos– nem könnyíti meg, vagy támogatja elvárható mértékben a működésüket!

A segítő szándékkal nem vagyunk egyedül, hiszen a Dr. Lumniczer Sándor Alapítvány – a Tormay Károly Egészségügyi Központ adományainak fenntartott – alszámlájára (OTP Bank: 11742049-20343435) a vezetőség tájékoztatása szerint június 24-ig 1.010.000 forint érkezett.

Ezúton is köszönjük, hogy segítettek és segítenek annak az intézménynek, amely évtizedek óta óvja valamennyiünk egészségét és gyógyítja a helybélieket. Természetesen, a gyűjtést folytatjuk!

Eltökélt szándékunk, hogy rendbe tegyük, és minden erőnkkel támogassuk a helyi egészségügyet, ezért a közeljövőben további akciókkal készülünk és minden eszközzel támogatni fogjuk azokat az orvosokat és nővéreket, akik értünk, gödöllőiekért dolgoznak.

Szövetség Gödöllőért