Gémesi L. Péterfi Csaba jutalmazását védi, miközben a Tormay orvosait kivéreztetné

November 27-ére állománygyűlést hívtak össze a Tormay Károly Egészségügyi Központban, ugyanis Gémesi György, mint a város polgármestere, a járóbeteg szakellátás fenntartója igen furcsa határozati javaslatot terjesztett a testület elé még novemberben. Az előterjesztés kapcsán kiderült: a gödöllői egészségügyi intézménynek szánt és jóváhagyott 5 millió forintos támogatás nem nyújt elegendő fedezetet a dolgozók félhavi, illetve a vezetők egyhavi, év végi jutalmára. Ez már csak azért is furcsa, mert októberben Gémesi, a kabinetfőnöke L Péterfi Csaba részére 3 havi jutalomról döntött, aminek összege járulékokkal együtt 2.714.250 Ft volt. Összehasonlításképpen: a Tormay orvosai, védőnői, asszisztensei, karbantartói és takarítói, közel 130-an lennének kénytelenek 5 millió forinton osztozni, míg L. Péterfi Csaba egyszemélyben volt jogosult Gémesi döntése alapján a közel 3 milliós jutalomra, ami már önmagában is felháborító. Furcsa és nehezen magyarázható aránytalanság ez… 

Visszatérve, a november 21-i képviselő-testületi ülésen már komoly kérdéseket és vitát generált Gémesi furcsa javaslata az alulméretezett, orvosokat és egészségügyi dolgozókat illető bérmaradvány kiegészítésről, amelyről döntés is született. A Fidesz-KDNP támogatását bíró Szövetség Gödöllőért képviselői nem hagyták szó nélkül a kérdést. Szót emeltek a gödöllői orvosok és egészségügyi dolgozók érdekében. 

Epres György és Kolozs Csaba ostromolta Gémesit és Lokálpatrióta képviselőit az aránytalanság kapcsán. Gémesi a vitában kifejtette, hogy az a kérése, hogy a Tormay Károly Egészségügyi Központban az orvosok ne kapjanak jutalmat, csak a kisebb keresettel rendelkező dolgozók, asszisztensek. Ugyanakkor L. Péterfi Csaba szép, közel 3 milliós jutalmát a polgármester megvédte. 

Dr. Dunai György, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgató orvosa a hír hallatán először orvoskollégáival konzultált az esetről, majd levelet írt Gödöllő vezetőinek, amiben – többek között – kérte, hogy a november 27-ére összehívott összdolgozói értekezleten adjanak tájékoztatást döntésükről és segítsenek a döntésük végrehajtásában, mert ő nem tudja ezt a megnyirbált összeget igazságosan elosztani.

Gémesiék részéről senki nem vett részt a rendezvényen. Dunai György annyit elmondott a Gödöllői Hírek beszámolója alapján, hogy az értekezlet előtt mintegy negyedórával beszélt Gémesi György polgármesterrel telefonon, aki arról tájékoztatta, nem kívánja elosztani a megítélt összeget, mondván: ez nem az ő feladata.

Ez a hozzáállás már csak azért is különös, mert a város további 13 intézményében rendelkezésre állnak a jutalmazások összegei, ott ilyen helyzetet Gémesi György nem idézett elő. 

A helyi egészségügyi viszonyokra rálátó forrásunk véleménye szerint a Tormay tudatos kivéreztetése zajlik. Gémesi vállalta a járóbeteg-szakellátás fenntartói szerepét, tehát az intézmény infrastrukturális fejlesztése, az eszközpark megújítása és a szakellátási feladatok ellátása a város vezetőjének feladata (lenne). Azonban amióta a fizetős magánkórház képbe került, és Gémesi szárnyai alá vette a projektet, a „TAJ- kártya” birtokában ingyenesen igénybe vehető közellátást nyújtó Tormay intézmény mostohagyermek lett Gödöllőn.  Persze Gémesi csepegtet a gödöllőiek ellátását biztosító Tormaynak is némi pénzt, hogy ne legyen túl átlátszó a luxuskórház helyzetbehozása, de az egyértelmű, hogy a Tormay kapcsán az orvos végzettségű Gémesi alulteljesít, és az intézményt tudatosan kivérezteti, ahogy próbálta ezt korábban a Zöld Híddal is tenni.