Pártelnökség vagy a város szolgálata? Nehéz döntés előtt Gémesi

Gémesi György a választások után bejelentette, hogy szeretne egy Kormányzati Kapcsolatokért Felelős Bizottságot felállítani. Az Új Kezdet Párt elnökeként Gémesitől ez igencsak életszerűtlen felvetés, de a polgármester fura javaslatát az indokolhatja, hogy kampányígéreteiből végre szeretne azért 1-2 dolgot végre is hajtani, csakhogy a fejlesztéshez kelleni fog a kormányzat támogatása is. Na, de mi lesz Gémesi összeférhetetlenséget jelentő párelnöki pozíciójával ebben a helyzetben? Vajon lemond a pártelnökségről Gödöllő érdekében? Nézzünk egy kicsit a dolgok mögé!

Gödöllő vezetője az összeférhetetlenségét úgy hidalná át, hogy Kormányzati Kapcsolatokért Felelős Bizottságot hozna létre, és azt Kolozs Csabára, egykori polgármesterjelölti ellenfelére delegálná. Magyarul: Kolozs Csaba hozza a fejlesztéseket, a pénzt, Gémesi meg így tovább pártpolitizálhat. Szép terv, csak naiv, és aligha működhet, ameddig Gémesi György a város jelenlegi polgármestere, csak ő járhat el a város nevében. Neki szavaztak bizalmat a Gödöllőiek. 

A mindenkori kormányzattal való kapcsolattartás, a város fejlődésének érdekében az érdekérvényesítés a polgármester kiemelt feladata. Azé a személyé, akit erre megválasztottak. Ennek átruházása nem megvalósítható, bármilyen szorult helyzetben is legyen így az Új Kezdet pártelnöke. Gémesi György ügyeskedhet, de nem foghat a macska kint és bent is. Városunk első embere ugyanakkor akaratlanul is leleplezte magát „nagy kigondolásával”. Gödöllő képviseletét jelenleg a mindenkori kormányzat irányába nem képes maradéktalanul teljesíteni az Új Kezdet pártelnöki tisztsége miatt. Az érdekellentétek fennállása pártpolitikai szerepe miatt vitathatatlanok. Így juthatott arra a megoldásra, hogy Gödöllő fejlődéséhez Kolozs Csaba személye és kormányzati kapcsolatai kellenének. 

Ennek az ellentétnek a feloldása ugyanakkor csak egy irányba vezethet: Gödöllő polgármestere a választói akaratból rá ruházott feladatot teljesíti, annak eleget tesz. A város képviseletét nem próbálja kidelegálni, hanem pártelnöki pozíciójáról Gödöllő képviseletének érdekében lemond. Pártpolitizálás helyett a párbeszédképességre törekszik a mindenkori kormánnyal, Gödöllő város érdekében. Látható, hogy nem is olyan nehéz döntés ez.  Hajrá, Gémesi úr! Tudjuk, hogy Önnek Gödöllő a legfontosabb és pártelnöki pozícióba kapaszkodás helyett a városát fogja képviselni. Bízunk Önben!