/

Rangos díjakat adtak át az I. MATE Sportgálán

Tavaly november második felében nívós sportgálán tüntették ki a MATE és a MATE-GEAC sportegyesület legkiválóbb élsportolóit a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Az elmúlt két évben a MATE sportéletében rengeteg olyan változás lépett életbe, amire korábban a hazai felsőoktatásban nem volt példa. Megsokszoroztuk a sportélet finanszírozását, meghatszoroztuk az igazolt egyesületi tagok számát, a jövő generációjának egészsége érdekében pedig a tanulmányok 1-4. félévére felmenő rendszerben kötelezővé tettük a testnevelést. A fejlesztéseknek köszönhetően hallgatóink mára 20 sportág közül választhatnak” – mondta Dr. Gyuricza Csaba rektor, a MATE-GEAC elnöke a kiváló élsportolók elismerésére rendezett I. MATE Sportgálán.

Az Év Egyetemi Sportolója Díjat Füredi Rebeka kapta, aki a lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon tekvando sportágban lett aranyérmes a nők 63-73 kg-os kategóriájában, mellyel megszerezte saját maga és a MATE első győzelmét az európai egyetemek legrangosabb sportversenyén.

Az Év Női Sportolója Díjat Mészáros Eszter olimpikon sportlövő nyerte el, aki idén minden felnőtt világkupán, amin elindult, döntőbe került, és jelenleg a Nemzetközi Sportlövő Szövetség világranglistáján 3. helyen áll.

Az Év Férfi Sportolója kitüntetést Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes kardvívó kapta, aki idén a magyar válogatott csapattagjaként egy világkupa és egy világbajnoki ezüsttel, valamint egy Európa-bajnoki aranyéremmel gazdagodott.

Az Év Edzője Díjat Navarrete József, a MATE-GEAC Vívó Szakosztály vezetőedzője, Gémesi Csanád trénere kapta.

Az Év Női Utánpótlás Sportolója Kriszt Sarolta atléta lett, aki idén hat aranyérmet nyert az ifjúsági országos bajnokságokon, az U18-as Európa-bajnokságról pedig hétpróba ezüst-, míg az EYOF-ról váltó bronzéremmel tért haza.

Az Év Férfi Utánpótlás Sportolója Díjat Bánovics József rúdugró nyerte el, aki egész évben öt méter felett teljesített, a kolumbiai U20-as világbajnokságon pedig 515 cm-es eredménnyel a 11. helyen végzett.

A gálán elismerték a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok győzteseit is, valamint a MATE 34 hallgatója részére adták át az élsportolók egyetemi tanulmányait támogató ösztöndíjakat.