Nádas hotel

Talán a fenti cím sem túlzó a képek láttán. Ez a látvány tárult elénk a Nádas utca folytatásában, amely hosszan, az erdő melletti sávban Valkó felé vezet ki.

A szörnyű állapot sajnos több problémát is felvet. Elsődlegesen természetesen azon emberek magatartását, akik bútorokat, fatuskót, sittes zsákot kivisznek az erdőhöz, hogy ilyen módon „szabaduljanak meg” a felesleges dolgaiktól. Kár keresni a magyarázatát, hogy ennyi erővel miért nem rendelnek konténert vagy az erdő helyett miért nem egy erre hivatott helyre szállítják, mert valószínűleg nem kapnánk a feltett kérdéseinkre értelmes magyarázatot. 

De a másik oldalról is felvet pár kérdést. A közterület felügyelet rendszeresen figyeli az illegális szemétlerakatokat, amelyet az illetékes társasággal elszállíttatnak. A bemutatott fotók némelyikén látszik, hogy már a gaz is benőtte, így nem nehéz kitalálni, hogy ezek a szemetek bizony régóta kerültek a helyszínre és szennyezik a környezetet. Kár, hogy a figyelem – ahogy azt már sok esetben is megszokhattuk (pl. hóeltakarítás, területek tisztán tartása, stb.) preferáltan a Polgármesteri Hivatal és annak pár száz méteres vonzáskörzetére koncetrálódik.

Az még inkább szembeötlő, hogy a szennyezett területen vadkamerák is vannak kihelyezve a fákra. Az egyik ilyen, kamerával ellátott fa tövében óriási szemétkupac volt látható és még egy fát is kivágtak… Vajon igaziak ezek a kamerák vagy csak elrettentésre helyezték ki ezeket? Ha valódi kamerákról van szó, akkor vagy nem figyeli senki ezeket, vagy ha figyelik, akkor nem zavarja a látvány azt, aki intézkedhetne bármit is. Ellenkező esetben nem lenne esélye a gaznak benőnie a szemeteszsákokat. Talán széleskörű egyetértés lenne az ügyben is, hogy a lakosságra kirótt kommunális adó és egyéb „sarcok” helyett az elkövetőkre kiszabható 2 millió forintig terjedő büntetések gyarapítsák a város kasszáját.