Ötpróba Úszónap Gödöllőn

Több mint 400 versenyző részvételével került megrendezésre 2022. március 5-én Gödöllőn az Ötpróba Úszónap. 500 m, 1500 m, illetve 3000 m távon lehetett nevezni a megmérettetésre. A résztvevők a táv teljesítéséért pontokat szerezhettek, melyeket értékes ajándéktárgyakra válthattak be a helyszínen.

Az eseményről Kiss Gergelyt, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, a MATE-GEAC szakosztályvezetőjét kérdeztük:

„Boldog vagyok, hogy a munkatársaim az Ötpróba részéről idevarázsoltak ebbe a gyönyörű gödöllői uszodába egy majdnem 500 fős úszóeseményt. Ez egy hat állomásos Ötpróba Úszónapok sorozatnak a hatodik állomása és gondolom Budapest közelsége miatt, van olyan város melyhez képest dupla annyian vagyunk. Eddig nagyvárosokban, Szegeden, Debrecenben, Győrött, Kaposváron és Kecskeméten voltak ezek az úszóesemények. Most Gödöllőn majdnem 500-an vagyunk, ez egy fantasztikus dolog.

Én, mint a gödöllői fiú, a vízilabda-szakosztály vezetője, és mint az Ötpróba nagykövete duplán vagyok boldog. A mi gyermekeink, tanítványaink is úsztak, továbbá nagyon sok ember az ország minden tájáról, úgyhogy ez egy nagy boldogság, amit október óta ebben az uszodában az úszó és vízilabda élet produkált. Egyre több rendezvényt fogunk idehozni, például az egyetemi bajnokságot is március végén.”

Az esemény szervezője kiemelte, hogy az uszoda befogadó-képességének köszönhetően a szokásos hétvégi tanfolyamok is le tudtak zajlani a versennyel egy időben.