RECEPT: Medvehagymás „Cordon Bleu” szezámmagos bundában

Egyedi ételajánlat Erdősi Norberttől, a Kemencés vendéglő séfjétől

Vágjuk fel a tanyasi csirkemell filét 20 dkg-os nyitott szeletekre, majd óvatosan klopfoljuk át! Fűszerezzük be sóval és őrölt fehér borssal mindkét oldalát!

A kiterített csirkemell szeleteknek a felénk eső részére helyezzünk 2-2 szelet feketeerdei sonkát, amelyre 4-4 levél medvehagymát rakunk és végül szórjuk meg apróra vágott mozzarellával!

Medvehagymás „Cordon Bleu” szezámmagos bundában

Csavarjuk fel óvatosan alulról a megrakott szeleteket!

Ha nem sikerült elég feszesre vagy nagyon kilóg a töltelék, akkor hústűvel tűzzük meg, vagy helyezzük a fagyasztóba pár percre, amíg kicsit megdermed!

Szezámmaggal kikevert zsemlemorzsával panírozzuk, és közepesen meleg, bő olajban sütjük szépen lassan aranybarnára. 

Petrezselymes burgonyával, joghurtos zöldsalátával is fogyaszthatjuk, esetleg majonézes kukorica, friss vágott medvehagymával elkeverve is remekül illik hozzá.  

Hozzávalók

1 kg tanyasi csirkemell filé | 10 szelet feketeerdei sonka

20 levél medvehagyma | 20 dkg mozzarella

só, őrölt fehérbors | Panír: liszt, tojás, szezámmagos zsemlemorzsa