Karnyújtásnyira az élvonal

A nagy hagyományokkal bíró Gödöllői RC női röplabdacsapata kifejezetten fiatal kerettel küzd az NB I rájátszásában. Hiába a játékosok fele utánpótláskorú még, a gárda így is nagyon közel került a másodosztály bajnok címéhez, továbbá az élvonalba jutáshoz.

A másodvonalnak számító NB I-es női röplabda-bajnokság alapszakaszában első három helyen zárt a budapesti TFSE, a székesfehérvári MÁV Előre és a Gödöllői RC csapata, akik ezekben a hetekben küzdenek meg a rájátszásban a bajnoki címért, illetve az extraligába jutásért. A lebonyolítási rendszer szerint mind a három csapat rendez egy-egy minitornát a három gárda részvételével, és a három hétvége összesített eredménye dönti el, hogy ki juthat fel a legjobbak közé.

A TFSE és a Gödöllő otthonában lejátszott mérkőzések után a fehérvári MÁV Előre-BERICAP együttese győzelem nélkül áll, így ők elvesztették esélyüket a bajnoki címre. Az Extraligába kvalifikáló kör nyertesének kiléte így mindenképpen a TFSE és a GRC alakulata között dől majd el az április 16-18 között Gárdonyban rendezendő utolsó mini tornán. Ők ketten, négy mérkőzés után azonos mérleggel és azonos szettaránnyal is állnak. Egymás elleni összecsapásaikon mindkét körben a hazai együttes (először a GRC, másodszor a TFSE) diadalmaskodott öt játszmás kiélezett csatában.

hét juniorkorú játékossal vitézkedő gödöllőiek edzője, Szalay Attila értékelte csapata eddigi teljesítményét: „Nagyon meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével az eddigiekben. Voltak nehezebb pillanataink, előfordultak hullámvölgyek is, azonban játszottunk olyan mérkőzést is, amely az előző napon nyújtott produkciónkhoz képest pozitív meglepetésként hatott. Összességében nem lehet panaszom a lányokra.” – fogalmazott a tréner. A szakember elmondása szerint a rájátszás előtt elsősorban felszabadult játékot várt játékosaitól, de nem szerepelt deklarált célként a feljutás. De vajon időközben megjött-e az étvágy? „Még mindig nem szeretnénk annyira előre tekinteni. A lehető legjobban akarunk szerepelni, és azért dolgozunk, hogy az NB I-es bajnoki cím összejöhessen, de a feljutás egy külön kérdés. Itt a klubvezetésünk kezébe kerülne a döntés, hogy vállaljuk-e vagy sem az élvonalbeli tagságot.

A csapat egyik legjobb pontszerzője, Kökény Petra – aki 22, illetve 20 pontot szerzett a legutolsó két meccsen a feljutásért folytatott küzdelemben – így látja az esélyeket az utolsó hétvége előtt: „Úgy érzem, hogy a TFSE elleni egyetlen vereségünk során is alakulhatott volna jobban a végjáték számunkra, ha kicsit kevesebbet hibázunk, ám összességében abszolút pozitívan értékelem az eddigi két fordulót. Szerencsére nekem is nagyon jól megy a játék, és csapat meghatározó embere tudok lenni – értékelt a 20 éves szélső ütő. – Két rendkívül kiélezett, öt szettes csatát vívtunk eddig a TFSE-vel, a másodikon azonban túl sokat rontottunk, így a végjátékot az ellenfél bírta jobban, és ők nyertek az ötödik játszmában. Ugyanakkor úgy érzem, hogy ha jobban koncentrálunk a két múlva esedékes utolsó tornán, és sikerül redukálnunk a ki nem kényszerített hibákat szerintem mi lehetünk a befutók a sorsdöntő meccsen.

A gödöllőiek felnőttcsapatában szereplő hét juniorkorú játékos az NB I mellett a korosztályos bajnokságban is remekel. A kék-fehérek U21-es együttese csoportgyőztesként bejutott az évad végi hatcsapatos országos döntőbe, és éremesélyesként várhatja a májusi második felében rendezendő finálét.

A rájátszás első fordulójának eredményei:

Gödöllői RC – TFSE 3:2 (–26, –23, 20, 18, 16) 
Gödöllői RC – MÁV Előre-BERICAP 3:0 (20, 24, 22) 
TFSE – MÁV Előre-BERICAP 3:0 (15, 23, 22)  

A rájátszás második fordulójának eredményei:

TFSE – Gödöllői RC 3:2 (-18, 16, 22, -22, 5)
Gödöllői RC – MÁV Előre-BERICAP 3:1 (-22, 21, 19, 15)
TFSE – MÁV Előre-BERICAP 3:1 (-17, 20, 19, 24)

A jelenlegi állás 2 forduló után:

A rájátszás utolsó és sorsdöntő mérkőzéseit április 16-18 között rendezik majd Gárdonyban.

HAJRÁ GÖDÖLLŐ! HAJRÁ LÁNYOK!