/

Készen áll a GSK új öltöző épülete

Sosem látott fejlesztésen ment keresztül az idei évben a Gödöllői SK. Nem csak az asztalitenisz csarnok épül, de a több mint 500 labdarúgó palánta is méltóbb körülmények között készülhet.

Nem akármilyen év volt az idei a Gödöllői Sport Klub részére. Az egyesület jelenleg négy szakosztállyal bír, amelyből kettő jelentős infrastrukturális fejlődésen esik vagy esett keresztül. Az asztaliteniszezők csarnoka még épül, nem került átadásra, ugyanakkor a labdarúgó szakosztály körülményei nagyban javultak. Két, igencsak karakteres beruházás történt a gödöllői sportcentrumban. 

Egyrészt kicserélték az úgynevezett „fenti” műfüves pályát, hiszen a 12 éve koptatott, így nagyban elhasználódott talaj cserére szorult.

Meg kell említeni, hogy az egyik legkiválóbb minőségű műgyep elsőként lett Gödöllőn telepítve. Ugyan először a csapadékos időjárás miatti végső munkák elhúzódása nem tette lehetővé annak használatba vételét, majd a koronavírus okozta helyzet nem engedte a sátor felállítását, hiszen az amatőr sport felfüggesztésre került.

Elkészült és műszakilag átadták viszont az új öltöző épületet. A lelátó mögötti épületrész 330 négyzetméteren biztosítja a labdarúgók és az edzők, játékvezetők kulturált elhelyezését, öltözködését. Az épületben öt játékosöltöző került kialakításra, de két öltöző áll a játékvezetők, hétköznap pedig az edzők rendelkezésére.

Ezen kívül egy orvosi szoba is megtalálható az objektumban, amelyre terveznek egy második és egy harmadik szintet is felhúzni. Az új beruházással a több mint 500 gyermeket nevelő sportklub méltó és kulturált körülményeket tud biztosítani a sportolói számára, akik eddig konténeröltözőbe voltak kényszerülve. 

A fejlesztések elsősorban a cégek társasági adó (TAO) felajánlásoknak voltak köszönhetők, hiszen 70 százalékban ezek biztosították az alapot az építkezésekhez.

Legújabb cikkek a Közélet kategóriából

75 éve hunyt el John Maynard Keynes

John Maynard Keynes 1883-ban született az Egyesült Királyságban. Jómódú, értelmiségi szülők gyermekeként színvonalas oktatásban volt része.…

A község polihisztor orvosa

Dr. Berente István (1887-1958) községi orvos emléktáblája az egykori lakóháza helyén álló épület falán, a Gödöllő,…

Németh László író

120 éve született Németh László, Kossuth-díjas magyar író, esszéista, drámaíró, műfordító.…