Mi lesz a gyerkőceink sportjával?

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár FaceBook oldalán megosztott pontosítások szerint a sporttevékenységekre az elkövetkezendő hetekben a következők lépnek érvénybe.

Folytatódhatnak a klubok edzései, ha versenyszerű a sportolás célja.

Sport törvény 1. § (3)

Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr vagy hivatásos sportoló.

Az új 484/2020. sz. kormányrendelet ugyan tiltja a szabadidős létesítmények (így a sportlétesítmények) nyitvatartását, de KIVÉTELT KÉPEZNEK AZ ALABBIAK:

12.§ (4) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint

VERSENYSZERŰEN sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.

(A versenyszerűen sportoló fogalma a bejegyzés elején található)

Mehetnek tovább az ilyen edzések úgy egyéni, mint csapatsportágakban felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt.

A kijárási tilalom alól mentesítő igazolás minta itt tölthető le.

A művészeti iskolákról Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az alapfokú művészeti iskolákban az órákat – főszabály szerint – az általános iskolás korosztálynak hagyományos jelenléti munkarendben, míg a 9. évfolyamtól felfelé tantermen kívüli digitális munkarendben kell megtartani.

Mindenesetre érdemes megvárni az sportszövetségek hivatalos állásfoglalását, és figyelni az egyesületi és Művészeti iskolai híreket.