Gödöllőn nem lenghet a babazászló

Más települések esetében a történet szálai régebbre nyúlnak vissza, a gödöllői képviselőtestület – Kolozs Csaba, a Szövetségben a Gödöllőiekért Egyesület (SZGE) által támogatott városatya előterjesztése jóvoltából – szeptember 24-én szembesült érdemben a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Babazászlós” kezdeményezésével. A civil szervezet által útjára indított, ötpárti támogatást (Fidesz, KDNP, Jobbik, LMP, MSZP) élvező mozgalom lényege abban rejlik, hogy a kívánt gyermekek megszületésével egyetértő önkormányzatok (akár az újszülöttek házánál is elhelyezhető) babazászlót tesznek ki a polgármesteri hivatal épületére, kifejezve ezzel azt, hogy a település számára fontos a gyermekáldás.

Ezt az értéket szerette volna Gödöllőre is hangsúlyosabban kiterjeszteni Kolozs Csaba, aki kezdeményezte, hogy Gödöllő városa csatlakozzon a mozgalom felhívásához: hirdesse a Szabadság tér 6. szám alatti hivatali épületre kitűzött zászlóval, hogy minden születendő gyermek érték és a jövőnk záloga. Természetesen ezen felül Gödöllőnek tettekben is a megszületett gyermekek és családjaik mellé kell állni, így az anyagi támogatásuk továbbra is szükséges!

Kolozs Csaba olyan felajánlást is tett, miszerint: biztosítja a város számára a zászlót (állagromlás esetén a későbbi cserét is), ezért az önkormányzatnak ez költséget nem jelent. 

Ettől független ugyanis az a település vezetése által már hosszú évek óta biztosított, újszülöttenként 20 ezer forintos városi dotáció, aminek tavaly 194, míg az idei első félévben 82 kisbaba és családja örülhetett.

Gémesi György és csapata – amelynek tagjai sorra fényezték a babaszületés kapcsán kialakított, anyagi dotációval is párosuló helyi gyakorlatot – Pelyhe József módosító indítványának elfogadásával gátolta meg a zászlók városházára történő kihelyezésére vonatkozó kezdeményezést. Többek között olyan mondatokkal karöltve, hogy a képviselőtestület elismeri a mozgalom társadalmilag fontos szerepvállalását. Azonban ezzel a képviselői módosító indítvánnyal lényegében pont az ellenkezőjét demonstrálta. A lokálpatrióta képviselők ügyrendi trükkjével az eredeti előterjesztést, így nem is kellett szavazásra bocsátani, vagyis ennek köszönhetően Gödöllőn nem lenghet babazászló.

(st)

Mindeközben más településeken…

Csömörön a legkulturáltabb körülmények várják a kismamákat..
Mogyoródon is vadonatúj egészségházban látják el a beteg gyermekeket… 
Győrben 3 napos Győrkőc Fesztivált szerveznek a gyermekeknek, ami valóban csak róluk szól…
Őrbottyán sikeresen pályázott bölcsőde építésre…