Koreai beruházás az üzleti parkban

A közel száz éves Samyang cégcsoport városunkban létesít orvosi eszközöket, nevezetesen szintetikus varratanyagot gyártó üzemet. A beruházás összértéke 8,6 milliárd forint, ennek keretében (első körben) 55 új munkahelyet hoznak létre. A beruházáshoz a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. 

Július 28-án a Külgazdasági és Külügyminisztériumban sajtótájékoztató keretében jelentette be Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (képen balra) és Vécsey László, körzetünk országgyűlési képviselője (képen jobbra) a beruházást. A külügyminiszter emlékeztetett, hogy bár korábban sokan kritizálták a keleti nyitás politikáját, mára eljutottunk oda, hogy 2020-ban Dél-Korea a legnagyobb befektető hazánkban.

– A koreai beruházások a legmagasabb technológiai színvonalat hozzák, komoly kutatás-fejlesztési eredményeken alapulnak és magas hozzáadott értékükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása gyorsan menjen végbe – mondta Szijjártó Péter, majd megköszönte Vécsey Lászlónak a gödöllői beruházás előkészítésében végzett munkáját.

Vécsey László köszöntötte a Samyang Group képviselőit és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a 2019 nyarán megkezdett közös munka elvezetett a bejelentéshez. Kiemelte: a Gödöllői Üzleti Park gazdaságföldrajzi helyzete okán nagyon jó választás a cég számára, a kormányzat beruházás ösztönző politikájának köszönhetően tovább erősíti a város és térségünk gazdasági potenciálját. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hazai gyógyszeripari termelés és kutatás-fejlesztés jelentősége a Covid-19 járványhelyzet tükrében még fontosabb, mint korábban.

Büszkék lehetünk, hiszen a beruházásért rengeteg ország szállt versenybe, azonban a Samyang-csoport döntése világos: orvosi eszközgyártás terén, Gödöllőn építi fel az első európai gyárát!

-os

Mit érdemes tudni a Gödöllői Üzleti Parkról?

A Gödöllői Üzleti Park magántulajdonban van, tehát sem állami, sem önkormányzati tulajdonrész nincs benne.

A főváros keleti kapujában, a ferihegyi repülőtér, valamint az M3- as és M0-ás autópályák vonzáskörzetében, az M31-es gyorsforgalmi út csomópontjának közvetlen szomszédságában fekszik.

2001-ben történt alapítása után, az eltelt közel 20 esztendőben, mintegy 80 cég választotta tevékenységének színhelyéül.

A park vezetése jelenleg is fejleszt, hamarosan újabb 51 darab 1.600- 3.100 négyzetméteres telket nyitnak meg az érdeklődő vállalkozásoknak, melynek paramétereit a www.gip.hu oldalon lehet megtekinteni.