A kormánypártoknak fontos az emberek véleménye

A minket körülvevő környezet, ezen belül országunk és a nemzetközi szintér is folyamatos változásban van. Éppen ezért a Magyar- ország kormánya azt vallja, hogy nem elég négyévente választani, hanem egyetértési pontok kellenek a ciklus közben is. A kormány már többször kikérte az emberek véleményét az életünket befolyásoló fontos kérdésekben: most is ezt teszi.

Nemzeti konzultáció indult a koronavírusról

A konzultáció kiemelt célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a járvány elleni védekezésről és a gazdaság talpra állításáról.
A nemzeti konzultáció során összesen 13 kérdésben a koronavírus-járvány esetleges második hullámával kapcsolatos intézkedésekről, a gazdaság újraindításáról, a munkahelyek védelméről és a magyar vállalatok külföldi felvásárlása elleni fellépésről, továbbá a soha vissza nem fizethető Soros-kötvényről kérdeznek minket. A kérdőívek –, amiket postai úton juttatnak el a háztartásokba – előrelát- hatólag július 15-éig minden címzetthez meg kell, hogy érkezzenek, és augusztus 15-ig ingyenesen vissza lehet küldeni,
de akár online is ki lehet tölteni.

A nemzeti konzultációról szóló levelek nem könyvelt küldemények, ezért nem személyesen adják át őket, hanem a postaládákba dobják be a kézbesítők. Előfordulhat, hogy valaki nem kap kérdőívet, aminek két oka lehet: vagy kérte adatai titkosítását, vagy nem a bejelentett állandó lakcímén tartózkodik. Ilyen esetben a 1818-as a kormányzati ügyfélvonalon lehet érdeklődni.