Folytatódik a gödöllői bírósági épület rekonstrukciója

A felújítás 2018-ban megszakadt, de most - a sikeres közbeszerzési eljárást követően - folytatódhat, befejezik a fedélszék rekonstrukcióját és elkészítik a végleges tetőfedést.

A munkaterületet kedden adták át a kivitelezőknek, amelynek 16 hónap áll rendelkezésére az épület bővítésére és teljes körű rekonstrukcióra – tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-t.

    A háromszintes épületében 10 tárgyalótermet, 24 irodát, ügyfélközpontot és kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki, így a meglévő alapterület több mint 1000 négyzetméterrel bővül. A 2741 négyzetméteres épületben kap majd helyet a Gödöllői Járási Ügyészség is.     A helyi védettség alatt álló épület Jablonszky Ferenc építészmérnök tervei alapján épült 1913-ban.

    Mivel a bírósági épület “egybeforrt a város történelmével”, nagyon fontos, hogy elkészüljön az épület felújítása és elkerülhető legyen a további külső-belső állagromlása – olvasható a közleményben.

(mti)

Legújabb cikkek a Közélet kategóriából

75 éve hunyt el John Maynard Keynes

John Maynard Keynes 1883-ban született az Egyesült Királyságban. Jómódú, értelmiségi szülők gyermekeként színvonalas oktatásban volt része.…

A község polihisztor orvosa

Dr. Berente István (1887-1958) községi orvos emléktáblája az egykori lakóháza helyén álló épület falán, a Gödöllő,…

Németh László író

120 éve született Németh László, Kossuth-díjas magyar író, esszéista, drámaíró, műfordító.…