Csapatbajnok gödöllői atléták

A koronavírus-járvány terjedésének meggátolása érdekében bevezetett tavaszi korlátozások miatt idén sajátossá vált a hat esztendeje újjáélesztett atlétikai csapatbajnoki döntő, aminek helyszíne szeptember 5-én és 6-án a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központ volt. Mivel a májusban esedékes keleti és nyugati elődöntők elmaradtak, több versenyszámban egyfajta „tömegrendezvénnyé” vált az egyfordulós viadal, amin 31 csapat indult. 

A Gödöllői EAC ezúttal is a mátyásföldi Ikarus BSE legjobbjaival fúzióban vágott neki az 50 millió forintos összdíjazású döntőnek, ahol – a vasárnap reggeli félmaratonnal együtt – 42 versenyszámban (21-21 női és férfi) mérték össze tudásukat az atléták. 

Ami a múltat illet, a GEAC-Ikarus formáció 2014-ben (akkor még kiegészülve a BEAC versenyzőivel) aranyérmes lett, 2015-ben és 2016-ban a második helyen, 2017-ben a negyedik helyen végzett, míg tavalyelőtt és tavaly a második pozícióban zárt.

Az első, szombati napon 23 számban hirdettek győztest. A GEAC-Ikarus fúzióból létrejött csapat atlétái 192 pontot halmoztak fel, amivel a 2. helyen álltak. Vasárnap ehhez hozzájött még 200,5 egység, így mindent egybevetve, 392,5 ponttal – 33,5 pontos előnnyel az MTK-UTE egység előtt – az első helyen végeztek, ami bruttó 6,8 millió forint összegű díjazást jelent a két szakosztály számára.

A Gödöllői EAC versenyzőinek névsora: Ajide Dániel, Bánovics József, Bézsenyi Gergely, Csernyánszky Sára, Dobránszky Laura, Eszenyi Napsugár, Galkó Csongor, Kriszt Katalin, Matkó Csaba, Mihajlovic Alex, Nádházy Evelin, Normann Márton, Pápai Márton, Pótha Johanna, Répási Petra, Simonváros Csanád, Simonváros Zille, Soos Levente, Szamosi András.

Az eredménypontokat tekintve a GEAC-Ikarus legjobbja Nádházy Evelin lett, akinek a 400 méteres síkfutásban elért ideje 1.076 pontot ért. Evelin 59 pont megszerzésében vállalt szerepet, amivel a csapatok közötti rangsorban a 17. helyen végzett volna.

A fenti sikerek nem jöhettek volna létre a GEAC edzői nélkül. Íme, a szakmai stáb névsora: Karakasné Hasznos Jutka, Körmendy Katalin, Szörényi István, Máté Alpár, Gadanecz György, Zsivoczky-Pandel Attila, Deutsch Péter, Pogány Mihály, Kovács Zoltán és Kovács Gábor Krisztián, akinek a fotót köszönhetjük. 

Fedor Gábor