Grassalkovich Országos Történelem Verseny

elolvasom a cikket

Sok szeretettel köszöntünk a Grassalkovich Országos Történelem Verseny honlapján, ahol időről időre tájékoztatást adunk a versenyről, az aktuális feladatokról.

Első alkalommal, de hagyományőrző szándékkal kerül megrendezésre az országos verseny, amelyet két kategóriában, a 7-9. osztályosok és 8-10. osztályosok számára rendezünk. A vetélkedő három fordulóból áll, azon három fős csapatok indulhatnak.

Az első és legfontosabb tudnivaló a regisztráció.

IDE kattintva lehet jelentkezni a versenyre!

Kérjük, hogy ezt pontosan töltsétek ki, hiszen elengedhetetlen a kapcsolattartáshoz is!

Jelentkezési határidő: Október 23.

A verseny három fordulóból áll.

Első forduló: Online valósul meg a verseny honlapján egy előre megadott időpontban. Elsősorban a tárgyi tudást méri fel, teszt felépítésű lesz. A két korcsoport ugyanazt a kérdéssort tölti ki.

Második forduló: Egy kreatívabb feladatot kell teljesíteni, amely során egy esetet kell megoldani online prezentáció formájában. Emellett Instagramon/Tik-Tokon is feladat vár rátok. A két korcsoport különböző feladatot kap.

Harmadik forduló: A döntő forduló már élőben valósul meg, a legjobb eredményt elérő csapatok egy kora tavaszi hétvégén ellátogatnak Gödöllőre, ahol egy élményekkel teli két napos vetélkedőn vesztek részt. Az első nap során a városban kijelölt állomásokat keresitek fel, mindenhol különböző rövidebb feladatokat kell megoldani. A második nap során a kastélyban folytatódik a verseny, és itt kerül sor az eredményhirdetésre is.

Mindezek mellett esetlegesen plusz feladatokat kell megoldani, például művészeti jellegű alkotást (festmény, tánc- vagy színjátszó előadás).

A nyertesek értékes nyereményekben részesülnek:

  • ajándék utalványok
  • elektronikai eszközök
  • belépőjegyek
  • utazás
  • és egyéb meglepetések.

Jó versenyzést és jó szórakozást kívánunk!