Spárgakrém duó

Egyedi ételajánlat Erdősi Norberttől, a Kemencés vendéglő séfjétől

Alalplé: Válogassuk külön a spárgákat színenként, mossuk meg, pucoljuk meg és vágjuk le a fásabb részeket! A fás végét és a héját helyezzük fazékba, külön a zöldet, külön a fehéret és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje! Sózzuk, majd lassú lángon 15-20 percig főzzük, végül szűrjük le ízes levét, ami spárgakrémünk alapja lesz.

Spárga: Olvasszuk ki a vajat és a félfőre vágott vöröshagymát dinszteljük le benne! Ehhez adjuk a pucolt spárgákat, amelyeket 3-4 cm-es darabokra vágjuk fel előtte! A spárga fejeket tegyük el levesbetétnek a végére! Miután a spárgák puhulnak, öntsük fel alaplével, hogy jól ellepje és főzzük készre benne! Botmixerrel turmixoljuk selymesre! Ezután finom lyukú szűrőn passzírozzuk át! A paszírozott levest forraljuk újra, tejszínnel dúsítsuk és kukoricakeményítővel sűrítsük tetszés szerint! 

Fehér spárga: 0,5 kg fehér spárga, 100 g teavaj, 1,5 dl tejszín, 1 közepes fej vöröshagyma, kukoricakeményítő, só, cukor, őrölt fehér bors, citromlé, édes fehérbor.

Zöld spárga: 0,5 kg zöldspárga, 100 g teavaj 1,5 dl tejszín, 1 db közepes vöröshagyma, kukorica keményítő, só, őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió, száraz fehérbor.

Ha csak megkóstolná ezt a finomságot, de a főzéshez nincs kedve vagy lehetősége,
a Kemencés vendéglőben megkóstolhatja, vagy megrendelheti ezt az ételkülönlegességet!
Tel.: +36 70 247 14 56